DRUŠTVENE MREŽE

Bošnjačka paravojska objavila INSTRUKCIJE O RATU! Da li će sa “braćom” iz Afrike i Azije “braniti domovinu”?

Iako ni jedan srpski zvaničnik ne govori o ratu i ratovanju, kod Bošnjaka se sve uspalilo za “odbranu domovine”, od tzv. “lidera” Bakira Izetbegovića – koji planira naoružavanje 200.000 vojnika, uz poruku da se “treba umirati da bi se živjelo”, preko muftija i hodža, pa do neregistrovanih militarističkih organizacija koje izdaju instrukcije kako će se “braniti domovina” i kako treba zauzeti granicu na Drini. Svi oni u proteklih 25 godina nisu pokazali interesovanje za granicu na Drini, ni za bošnjačke povratike, a ni za činjenicu da se među Bošnjake naselilo oko 30.000 ilegalnih migranata, vojno-sposobnih muškaraca, iz Afrike i Azije, sa kojima bi “odbrana domovine” legimitirala otcjepljenje Republike srpske. Doduše, bez otcjepljenja Republike srpske nema ni “muslimanske državice”, koju možda za pregovaračkim stolom planiraju isposlovati askeri iz sarajevske hladovine.

(Tekst bošnjačkih paravojnih ideologa prenosimo u cijelosti)

CITIRAMO

“NAKON DODIKOVIH PRIJETNJI O FORMIRANJU VOJSKE…

‼️UKOLIKO VEĆ NIJE A VJERUJEM DA JESTE, OSMIŠLJEN PLAN PRVE I DRUGE REAKCIJE, PREDLAŽEM…‼️

da se pod hitno Dodikova najava shvati ozbiljno,

da se pripremi plan odgovora u nekoliko varijanti,

da se onog momenta ukoliko Dodik ili bilo ko drugi u tzv. republici srpskoj proglasi tzv. vojsku rs formiranom, TA ISTA vojska PROGLASI “TERORISTIČKOM ORGANIZACIJOM” i “PARAVOJNOM FORMACIJOM”,

da se istog momenta “teroristička organizacija” ili “paravojna formacija” PROGLASI LEGITIMNIM VOJNIM CILJEM,

da se Milorad Dodik i svi oni koji tog momenta budu podržali to formiranje, proglase državnim neprijateljima i pod hitno izdaju nalozi za njihovo hapšenje i procesuiranje.

Takođe, ovih dana, prije početka formiranja tzv. vojske republike srpske, Dodiku i svim građanima tzv. republike srpske, treba jasno staviti do znanja a posebno onima koji podržavaju njegov plan i žele biti na strani AGRESIJE, da ukoliko dođe do formiranja te paravojske, ISTOG MOMENTA postaju i legitimna meta NATO snaga, i da se istog momenta na snagu VRAĆA i Ustav Republike Bosne i Hercegovine i Armija Republike Bosne i Hercegovine.

Takođe, treba naglasiti jasno i glasno, da se fotmacija Oružanih Snaga BiH, pretvara u ARBiH, i da svaki onaj koji u tih prvih 24 sata ne bude došao na posao u OSBiH, proglašava se izdajnikom države, te će mu biti suđeno za taj čin.

Takođe, dati do znanja da će svi pripadnici OSBiH koji dolaze iz tzv. rs-a biti pod prismotrom, da im se neće ugroziti ljudska i građanska i bilo koja druga prava, ali da će se njihova lojalnost državi BiH i OSBiH testirati.

Takođe, smatram da je potrebno i više nego, ukoliko dođe do proglašenja formiranja tzv. VRS, povući povratnike na teritoriju Federacije i na taj način ih zaštititi od mogućih neugodnosti, od mogućih zločina nad njima i slično.

Takođe, smatram da je potrebno u istom momenti, javno pozvati vojno sposobne muškarce u Federaciji, da se stave raspolaganje Armiji RBiH i da moraju biti u pripravnosti za “BLIC” formiranje vojne sile za odbranu Domovine.

Takođe, smatram da je potrebno čak i sada već razmišljati o formiranju SIGURNOG koridora iz EU, iz Hrvatske do BiH i teritorija Srednje Bosne za 50.000 – 100.000 vojno sposobnih muškaraca.

Takođe, smatram da je potrebno otvoreo staviti do znanja, da ukoliko Htvati Bosne i Hercegovine ne budu na STRANI DRŽAVE Bosne i Hercegovine, da će biti smatrano da su na strani parajvojnog formiranja tzv. VRS i da su se stavili na stranu DRŽAVNOG UDARA s ciljem destabilizacije države BiH i nasilnog terorističkog otimanja jednog dijela njenog SUVERENOG i LEGITIMNOG teritorija.

Takođe smatram da je potrebno pod hitno napraviti plan o KONTROLI svih istočnih granica BiH sa Srbijom, s ciljem zaustavljanja dolaska mogućih plaćenika i raznih vojnih i paravojnih formacija!

Takođe, smatram da će u narednom periodu prije proglašenja formiranja tzv. VRS, Bošnjaci posebno biti stavljeni u više navrata na tanak led s pokušajem izazivanja reakcija koje bi trebale poslužiti Dodiku i pratiocima kao opravdanje za formiranje paravojske! Na taj tanak led Bošnjaci ne smiju stati ali moraju biti spremni odgovoriti na svaki pokušaj provokacije i izazivanja nereda, i slično!

Ponavljam nikome nije do ratovanja, ali do ODBRANE DOMOVINE JESTE I TO NAM JE OBAVEZA!

‼️Budimo i MUDRI, i PAMETNI, i SPREMNI i ODLUČNI da stvar riješimo već jednom za sva vremena i kako treba‼️

Kome je Bosna višak, kome se u njoj ne živi, ko je ne smatra svojom, ko joj misli loše i ko misli da je komada i napada, neka zna da će imati problema sa Bošnjacima, i neka se slobodno odluči da li želi živjeti u njoj kao čovjek i normalan građanin ili neka je napusti ili sam neka odgovara za svoje postupke ako dođe do mogućeg vojnog djelovanja!

⚜️MI DEFINITIVNO NEĆEMO OVAJ PUT PRESPAVATI NIJEDNU REAKCIJU, NIJEDNU PRIJETNJU, NIJEDNU NAJAVU!⚜️” ZAVRŠEN CITAT