DRUŠTVENE MREŽE

Rezultati targetiranja Fatmira Alispahića: Drakonska kazna od 5.000+1.200 maraka

Općinski sud u Vinkovcima 07.02.2022. osudio hodžu iz Vinkovaca za NASILJE U OBITELJI, kada je fizički nasrnuo na svoju bivšu suprugu, u prisustvu djece, i kaznio ga sa 1.500 kuna, a Općinski sud u Tuzli 24.11.2022., preko sutkinje Rukije Jusupović, osudio za klevetu Fatmira Alispahića jer je govorio o ovom slučaju, i kaznio ga drakonskom kaznom od 5.000 maraka plus 1.200 maraka sudskih troškova. (Prema sudskim informacijama, Rukijina Presuda je najviša kazna ikada izrečena za klevetu. Zašto, ako je istina potvrđena i pred Općinskim sudom u Vinkovcima?)
Da li je razlika u tome što u Hrvatskoj ima pravne države, u ovdje je ISLAMSKA ZAJEDNICA DRŽAVA U DRŽAVI?
Borba za pravdu i istinu nastavlja se pred drugostepenim organom, ali i pred sigurnosnim službama kojima će biti dostavljene sumnje u korupciju i kupovinu ove Presude.
Sve ovo se događa upravo u toku 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.
Da li je ovo rezultat targetiranja Fatmira Alispahića od strane tužitelja koji su na edukaciji o “govoru mržnje” propitivali pravomoćnu presudu Suda BiH kojom je Fatmir Alispahić oslobođen krivice za navodnu mržnju prema migrantima? Da li je to bila poruka, u stilu, nismo ga uspjeli dotući tamo, pa se svi drugi obavezuju da ga dotuku gdje god mogu?