Nekategorisano

U Gacku dvije osobe lišene slobode zbog krijumčarenja migranata

Policijski službenici Policijske stanice Gacko, u ponedjeljak oko 18.30 časova, prilikom kontrole automobila lišili su slobode dvije osobe koje su prevozile 11 migranata, javlja Anadolu Agency (AA).

“Policijski službenici su prilikom sprovođenja operativno taktičkih mjera i radnji, u mjestu Samobor, opština Gacko, na regionalnom putu Avtovac – Vratkovići, zaustavili i kontrolisali putnički automobil kojim je upravljalo lice inicijala E. R. iz Bosanske Krupe, a na mjestu suvozača nalazilo se lice inicijala I. I, takođe iz Bosanske Krupe, koji su tom prilikom prevozili 11 državljana Pakistana”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Trebinje i dodaje da je nad lišenima slobode u toku kriminalistička obrada.

Dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine se izjasnio da navedeno ima obilježja krivičnog djela krijumčarenje lica.

“O svemu je obavještena Služba za poslove sa strancima – kancelarija u Trebinju, čiji će pripadnici preduzeti dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa pronađenim migrantima”, navode iz Policijske uprave Trebinje.