AKTUELNO

Suđenje za ubistvo Jasmina Berovića: Zašto SIPA i Tužiteljstvo ne istražuju ko je ubicama omogućio ekspresni bijeg preko granice? Zašto o ovome šute novinarske kurtizane?

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je (01.11.) uvodnim riječima počelo suđenje Marokancu, za kojeg Tužilaštvo KS tvrdi da se zove Jusuf Muselmani Bušei, a on sam Said Bahridža, a koji je optužen da je učestvovao u ubistvu Jasmina Berovića 17. novembra 2020. godine.
Prije iznošenja uvodnih riječi Tužilaštva KS vodila se polemika o tome kako se optuženi zove.

On je sam kazao da se zove Said Bahridža i da je rođen 1981. godine u Maroku. Smatra da je do greške u imenu došlo kada ga je privela policija na Kosovu i zavela pod pogrešnim imenom prije nego ga je deportovala u BiH.

Njegova advokatica Jasmina Iftić ovom prilikom je kazala da njen klijent zbog hapšenja i neizvjesnosti propustio priliku dati ispravne lične podatke.

“Ono što je problem kod ovakvih osoba jeste što one kod sebe nemaju identifikacioni dokument koji bi mogao biti dokaz da su njihovi lični podaci tačni”, kazala je Iftić za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, u ovom predmetu se već vodi proces protiv Salaha Edina Dešana, dok je treći migrant Hananij Benazij od 17. novembra 2020. godine u bijegu. Oni se, prema optužnici, terete da su nožem zadali više udaraca Jasminu Beroviću u predjelu grudnog koša, uslijed kojih je on preminuo. Također, terete se i da su povrijedili Huseina Džilića i Tarika Džamaliju.

Iftić je potvrdila da se suđenje nastavlja 22. novembra kada će biti saslušana prva dva svjedoka.

Također, kazala je kako je njen klijent ranije negirao krivicu u ovom predmetu.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-hronika/pocelo-sudenje-marokancu-za-saucesnistvo-u-ubistvu-jasmina-berovica/435540