AKTUELNO

Maske su pale! Reis Kavazović u posjeti “majci Turskoj” – Da li je pred nama bošnjačka izdaja Bosne?

Sve pretpostavke da je u režiranje tenzija u BiH uključena i Turska, preko svoga partnerstva sa Rusijom / Srbijom, tako što bi rusko-turski pakt potisnuo američki i NATO uticaj, kako bi se podijelile turske i ruske zone uticaja u BiH – pokazuju se vjerodostojnim. Turska samo ovako ima šansu za svoj veliki povratak na Balkan, na “svoj” prostor u fildžan-državi oko Sarajeva, gdje bi uz zaštitu Rusije imala ono što joj Evropska unija nikad ne bi dozvolila. A da su u tu režiju do grla uključeni bošnjački predstavnici, koji su takođe zainteresirani da imaju suverenitet “u svojoj vjeri na svojoj zemlji”, pokazuje se kroz zajedničku posjetu Bakira Izetbegovića i reisa Kavazovića Turskoj. To bi značilo da je priča o “odbrani domovine” obična ubleha kojom treba podići tenzije do dolaska za pregovarački sto, na kome bi Rusija i Turska, preko svojih marioneta, preuzele svoje parcele u razrušenoj BiH. Jedino, bošnjački predstavnici će trebati Bošnjacima objasniti kako se nositi sa izdajom, žrtava, izdajom naroda i države.
Izvrsnu saradnju srbijanskih i bošnjačkih struktura vidjeli smo na planu uvoza ilegalnih migranata na bošnjački životni prostor, koji bi u dramatičnim situacijama morali zauzeti poziciju islamističke “strane u sukobu”. To samo ukazuje da je ova pozorišna predstava ranije planirana, a sada gledamo njenu izvedbu.
Ko zna da li tzv. bošnjački lideri razumiju da sa đavolom tikve sade?!

Fotografija sa susreta Bakira Izetbegovića i turskog predsjednika Erdogana govori da su Bošnjaci pod turskom zastavom.

U nastavku, vijest o “spontanoj” posjeti reisa Kavazovića vjerskom poglavarstvu u Turskoj.
Reisu-l-ulema se sastao s predsjednikom Diyaneta dr. Alijem Erbasom i njegovim saradnicima. Razgovarali su prije svega o složenoj situaciji u Bosni i Hercegovini koja uznemirava sve njene građane jer ugrožava mir i sigurnost cijeloga regiona, kao i o vjerskim poslovima dviju srodnih organizacija.

https://www.islamskazajednica.ba/index.php/vijesti/reisu-l-ulema/30223-reisu-l-ulema-posjetio-diyanet