AKTUELNO

Sarajevska policija objavila detalje velike akcije u migrantskom kampu u Blažuju

Akcija je podrazumijevala pretres čitavog kampa i osoba koje borave u Prihvatnom centru – Pretreseno je ukupno 496 osoba

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u noći sa srijede na čertvrtak izveli su operativnu akciju na širem lokalitetu Privremenog prihvatnog centra Blažuj kod Sarajeva.

“U akciji kodnog imena Blažuj IIIje učestvovao veliki broj policijskih službenika, a akcija je podrazumijevala pretres čitavog kampa i osoba koje borave u Prihvatnom centru. Akcija je izvedena s ciljem pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra ili potiču iz izvršenja krivičnog djela.

Pretresom je obuhvaćeno ukupno 496 osoba.

Muškarac A. J. rođen 1998. godine u Alžiru, slobode je lišen zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Kod njegaje pronađena jedna PVC kesa sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, saopćeno je danas iz MUP-a KS-a.

“Prilikom pretresa objekta, pronađena je torbica u kojoj se nalazilo 38 paketića sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Također, pronađeni su i oduzeti predmeti (drvene palice i sl.) koji mogu ugroziti sigurnost korisnika i uposlenika Centra, i biti iskorišteni za nanošenje tjelesnih povreda”, istakli su iz sarajevske policije.

Izvor: oslobodjenje.ba