AKTUELNO

Napaćeni “muhadžir” napada građane skalpelom, ali nije lišen slobode! DOK NEKOG NE UBIJE!!!

– On je prebačen u migrantski kamp u Blažuju. Nije lišen slobode – kratko je kazao dežurni u Operativnom centru MUP-a KS.

Prije desetak dana u Blažuju je policija intervenirala zbog drame ispred ugostiteljskog objekta Mujanić, a koju je izazvao migrant.

Redakciji “Avaza” obratio se Enes Radoš predstavnik firme Mujanić koji nam je rekao da uznemiravanje od tog istog migranta nikad nije prestalo.

– Kao što ste i ranije objavili da je migrant napadao goste skalpelom, policija ga je odvela, on se ponovo vraća iz dana u dan. Svaki dan prijavljujemo, ali sve bezuspješno. Obraćali smo se i u kampu Blažuj, te tražili razgovor sa IOM. Svi govore da nije njihov problem. Pa čiji su problem migranti, ko se bavi njima. Tražili smo i da se preispita njegovo zdravstveno stanje, te da se on trajno riješi jer je lice koje je opasno po okolinu – rekao nam je Radoš.

Kako dodaje, boravak migranata ispred restorana i mesnice odražava i na njihovo poslovanje.
– Odvuku ga u kamp, on se vrati. Maltretira goste. Čovjeka je štakom napao, žene napada. Svaki dan ista priča. Htjeli smo mirnim putem ovo riješiti, ali izgleda da ne možemo nikako – kaže Radoš.
Podsjećamo, 17. juna policija je intervenirala u Blažuju jer je migrant prijetio prolaznicima, osoblju obližnjih objekata, galamio, a sve vrijeme u ruci je imao skalpel.

Policija je brzo došla na lice mjesta i migrant je vrlo brzo savladan.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su potvrdili za portal “Avaza” da je muškarac izazivao nerede.

– On je prebačen u migrantski kamp u Blažuju. Nije lišen slobode – kratko je kazao dežurni u Operativnom centru MUP-a KS.

https://avaz.ba/vijesti/bih/753402/migrant-koji-je-pravio-haos-u-blazuju-kod-restorana-mujanic-opet-u-akciji-odvuku-ga-u-kamp-on-se-vrati-i-napada-goste