AKTUELNO

Migrantski teror u Blažuju: “Hafizi, inžinjeri, ljekari” provaljuju u kuće, narod u strahu

Migranti provaljuju mještanima u kuće, kradu obuću
Svakodnevno prelaze brzu cestu u Blažuju te time ugrožavaju svoje živote i sigurnost u saobraćaju
Toplotni val koji je zahvatio Sarajevo donekle je primirio migrante. Barem sto se tiče dana, dok su navečer u akciji.
Kako su nam rekli mještani, po danu, kada se temperatura u Sarajevu ne spušta ispod 30 stepeni, migranata skoro da nema.
– Tek poneki migrant prođe ovom cestom kada idu u prodavnicu. Par njih prođu ovuda i kupuju za sve. Ma nisu oni krivi, kriva je vlast koja ih samo kamara ovdje – govore za portal “Avaza” Dragica i Milka koje žive u ulici Blažuj u blizini kampa.
Dodaju da su im nekoliko puta navečer ili u zoru dolazili u kuću i krali obuću.
– Po danu idu u prodavnicu a navečer kradu. Nekoliko puta su mi krali obuću.

Ušli u napuštenu kuću
Na izlazu iz kampa u prvoj kući sa desne strane živi Vidoja Koprivica. Za portal “Avaza” kaže da su mu prije mjesec provalili u kuću.
– Pokušali su mi ući na drugi sprat kuće. Ne znam šta je htio, da krade ili da prespava. Pitam ih šta hoće i oni odoše. Nema ovdje više ni mještana. Prva mi komšinica odselila prije pet mjeseci, kaže da nije mogla više. Inače ja nemam problema s njima. Prolaze ovuda hodaju, osim to što su mi provalili – kaže nam Koprivica.
Prolazeći ulicom Blažuj sreli smo nekoliko migranata koji su preskočili ogradu u ušli u napuštenu kuću. Također, svakodnevno prelaze brzu cestu u Blažuju te time ugrožavaju svoje živote i sigurnost u saobraćaju.

https://avaz.ba/vijesti/bih/753918/migranti-provaljuju-mjestanima-u-kuce-kradu-obucu