AKTUELNO

Migrantski banditi – “napaćeni muhadžiri” – pokušali nožem ubiti maloljetnika

Pripadnicu Policijske uprave Hadžiću i Tarčin su u jedan sat u noći (17.05.) obaviješteni da je u krugu Privremenog prihvatnog centra “Ušivak”, ulica Kasarna, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučnjavom između više osoba.

– Tom prilikom je mldb. lice, rođeno 2005.godine u Afganistanu zadobilo povrede nanesene oštrim predmetom od strane NN lica. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, a na Klinici ta torakalnu hirurgiju je zadržano na daljem liječenju. Također je još jedno mllb. lice zadobilo lakše tjelesne povrede. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se događaj okvalifikuje kao krivično djelo iz člana 166. u vezi sa članom 28. KZ F BIH (Ubistvo u pokušaju)- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, kao i pronalasku izvršilaca čiji je identitet poznat policijskim službenicima.

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/742776/pokusali-ubiti-migranta-u-centru-usivak-maloljetnik-iz-afganistana-izboden-nozem