DRUŠTVENE MREŽE

Medžlis IZ Zenica stao na stranu terora nad Bošnjacima

Kada se prije više od deset godina desio strašni zločin nad bošnjačkom djecom čiji su očevi afro-azijskog porijekla, bez ikakvog pravnog osnova protjerani iz BiH, kada je na stotine djece ostalo bez svojih očeva i kada su njihove porodice rasturene, nismo imali podršku ni državnih ni vjerskih institucija koje su štitile prava svojih građana kojima je nanesena nepravda i koja do današnjeg dana nije ispravljena.

IZ nikada nikada nije okupila tu djecu, koji su njeni članovi i pružila im bilo kakav vid podrške, ali se zato danas otvoreno stavila na stranu migranskog terora nad svojim narodom i time postala jedina zvanična institucija koja i finanskijski podržava ovaj teror.

U nastavku donosimo vijest o prijemu koji je Medžlis IZ upriličio za ilegalne migrante i pomoći koju su im uručili…

 

U organizaciji MIZ Zenica, drugog dana ramazanskog bajrama, 25.05.2020.godine, poslije podne namaza, u haremu Kočevske džamije u Zenici, upriličen je bajramski ručak i podjela bajramskih hedija za migrante koji se nalaze na području Zenice. Ovaj novitet MIZ Zenica je kontinuitet napora Islamske zajednice da se ovoj populaciji olakša. Tom prilikom podijeljeno je 50 obroka i 50 bajramskih hedija.