AKTUELNO

KONAČNO Država uhapsila 11 jataka promigrantske mafije

Kako su priopćili iz Granične policije BiH, navedene aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “Udruživanje radi činjenja kaznenih djela” iz čl. 249 KZBIH, a u vezi s kaznenim djelom “Krijumčarenje ljudi” iz čl. 189 KZBIH
Pripadnici Granične policije BiH, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a prema naredbama Suda BiH, uspješno su realizirali operativnu akciju kodnog naziva “Insider”, prilikom čega su obavljeni pretresi na 9 lokacija na području: Zvornika, Tuzle, Konjica i Brčko Distrikta.
Kako su priopćili iz Granične policije BiH, navedene aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “Udruživanje radi činjenja kaznenih djela” iz čl. 249 KZBIH, a u vezi s kaznenim djelom “Krijumčarenje ljudi” iz čl. 189 KZBIH.
Slobode je lišeno jedanaest osoba, svi su državljani BiH, a prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku (tri motorna vozila, mobilni telefoni, SIM kartice i drugo). Također je pronađena određena količina opojne droge marihuane, digitalna vaga, 14 stabljika indijske konoplje.
Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je kako su pripadnici Granične policije BiH, unatoč svim izazovima i nedostatku kadrova, u potpunosti opredijeljeni za borbu protiv svakog oblika kriminaliteta.
“Pokušaji krijumčarenja ljudi su, nažalost, sve učestaliji. I jučer smo na graničnom prijelazu Donji Svilaj spriječili krijumčarenje 4 osobe u rezervoaru kamiona, a dan prije na MGP Orašje spriječeno je krijumčarenje 12 osoba. Pripadnici GPBiH ustrajni su u borbi protiv krijumčarenja ljudi, a ovim putem zahvaljujem našim pripadnicima GPBiH, kao i Tužiteljstvu BiH, koji su još jednom pokazali ustrajnost i uspješnost u realizaciji operativnih akcija unatoč svim izazovima s kojima se susrećemo, počevši od nedostatka kadrova i materijalno-tehničkih resursa”, rekao je Galić.
Rad na predmetu se nastavlja pod nadzorom Tužiteljstva BiH, kaže se u priopćenju.

(Fena/mr)

https://depo.ba/clanak/233469/u-velikoj-akciji-insider-uhapseno-11-drzavljana-bih-evo-sta-je-otkriveno-prilikom-pretresa