AKTUELNO

Turisti, hafizi, inžinjeri… – putovali u rezervoaru za gorivo

GP DONJI SVILAJ
Pripadnici Granične policije spriječili krijumčarenje četiri migranta, pogledajte gdje su se krili

Osobe su pronađene tokom graničnih provjera i kontrolom na drugoj liniji graničnih provjera pregledom teretnog motornog vozila

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Postrojbe granične policije Brod su, 5. jula 2022. godine na Međunarodnom graničnom prijelazu Donji Svilaj, spriječili krijumčarenje 4 osobe afroazijskog porijekla.

– Naime, osobe su pronađene tokom graničnih provjera i kontrolom na drugoj liniji graničnih provjera pregledom teretnog motornog vozila, kojim je upravljao T. V. državljanin BiH, u namjenski napravljenom spremniku (rezervoaru) za krijumčarenje osoba.

Pripadnici GPBiH su, prema naredbi Suda BiH, privremeno izvršili oduzimanje predmeta: kamiona, mobilnih telefona, novca i drugih predmeta koji su služili za izvršenje krivičnog djela, a nad državljaninom BiH, koji je osumnjičen da je izvršio krivično djelo “Krijumčarenje osoba”, izvršena je kriminalistička obrada.

Rad na predmetu se nastavlja radi dokumentiranja predmeta krivičnog djela Krijumčarenje osoba iz čl. 189 KZ BiH, pod nadzorom Tužiteljstva BiH – saopćeno je iz GP BiH.

FOTO Migranti se skrivali u namjenski napravljenom spremniku (rezervoaru) za krijumčarenje osoba

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/755995/pripadnici-granicne-policije-sprijecili-krijumcarenje-cetiri-migranta-pogledajte-gdje-su-se-krili