AKTUELNO

DRAMA NA KRAJIŠKIM CESTAMA – PREVOZILI MIGRANTE, ŽENA ODBILA STATI, MUŠKARAC IZBJEGAO ČAK DVIJE PATROLE, SVI SU UHAPŠENI!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona protekla dva dana imali su pune ruke posla sa krijumčarima ljudi.

U dva dana uhapšeno je pet osoba i spriječeno krijumčarenje 28 osoba, potvrđeno je za USKinfo.ba iz MUP-a USK-a.

U utorak, 14.04. u Sanskom Mostu u 15:35, policijska patrola je vršila pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju i tom prilikom zaustavila automobil Fiat Stilo bh. registarskih oznaka.

Vozilom je upravljao H.G. rođen 1994. godine, iz Bihaća. On je vršio prevoz pet migranata (četiri iz Maroka i jedan iz Afganistana). Lišen je slobode i na teret mu se stavlja krivično djelo “Krijumčarenje ljudi”.

Istog dana, vozila Mercedes ML i Audi, nisu se zaustavila iako im je policija davala znak, te su nastavili u pravcu Bosanske Krupe.

Tada patrola iz Bosanske Krupe postavlja blokadu u 17,00 sati i uspijeva zaustaviti vozilo Mercedes ML koji je vozila ženska osoba I.H. Ona je prevozila 8 migranata, lišena je slobode i na teret joj se stavlja krivično djelo “Krijumčarenje ljudima”.
Vozilo Audi se nije zaustavilo ni na ovom mjestu, već je izbjegao patrolu i nastavio se kretati u pravcu Bihaća.

Tada iz vozila, u kanjonu Une, izbacuje migrante iz auta. Radi se o pet lica, četiri iz Afganistana i jednoj osobi iz Maroka. Njih je pronašla patrola policije kojoj su potvrdili kako su bili u Audiju koji je bježao policiji, te da ih je vozač izbacio.

Nakon toga, utvrđen je identitet lica, ali on taj dan nije pronađen na adresi. Ipak, dan poslije, policajci su ga uhapsili na toj istoj adresi. Radi se o M.G. rođen 1986. godine, iz Bihaća.

On se tereti za krijumčarenje ljudi, ali i izbjegavanje zaustavljanja na čak dva policijska punkta.

Jučer, 15.04. u Ključu su privedene dvije osobe zbog krijumčarenja ljudi. Radi se o dvojici Sarajlija koji su prevozili migrante na teritoriju Unsko-sanskog kantona. Policija ima saznanja da se radi o migrantima iz kampa Blažuj.
Njih su na područje USK-a prebacivali A.P. rođen 1998. godine, te E.Š. rođen 1986. godine, oba iz Sarajeva. U vozilima Audi i Renault su prevozili 10 migranata, svi iz Maroka.

Ove informacije za USKinfo.ba je potvrdio Ale Šiljdedić, portparol Uprave policije MUP-a USK-a.

Izvor: USKinfo.ba |