DRUŠTVENE MREŽE

Da li reis Kavazović podržava migrantsku vojnu agresiju na Evropsku Uniju?

Iranski državljanin kojem su grčke vlasti odobrile politički azil, objavio je provokativnu poruku ispunjenu mržnjom na anarhističkoj web stranici koja poziva na pokret naoružavanja migranata zadržanih na grčko-turskoj granici kako bi se mogli nasilno upustiti u borbu protiv grčkih graničnih vlasti.

U poruci koja je objavljena 9. ožujka, Abtin Parsa, samoprozvani “anarhistički izbjeglica” rekao je da je “najkorisnija solidarnost prema imigrantima koji su na granici naoružati ih, jer bi na metke trebalo uzvratiti mecima i to je jedini način otvaranja granice svim imigrantima. Mi bismo se kao imigranti trebali boriti za ono što nam je potrebno u ovom trenutku, naša prva potreba je preživljavanje, stoga moramo uništiti one koji nas ubijaju; nemamo ništa za izgubiti osim straha.”

Ova poruka prepuna mržnje, koju je napisao imigrant kojem je grčka vlada velikodušno odobrila azil, osobito izaziva bijes i vjerojatno će prouzrokovati još gore protuimigrantske osjećaje među Grcima i Europljanima nego što oni već trenutačno jesu, izvješćuje Greek City Times.