KOMENTAR

Zašto su mediji sakrili suštinu akcije u Subotici? MIGRANTI SU TERORISTIČKA PRIJETNJA!!!

Do koje mere su mediji korumpirani u pogledu servisiranja trgovine ljudima, tako što kriminal pakuju u lažnu humanitarnu obavezu, pokazale su brojne situacije proteklih godina, gdje su mediji sakrivali teror migranata nad našim građanima, te nam poturali slike afro-azijske djece, pokušavaju u javnost predstaviti da su desetine hiljada vojno-sposobnih muškaraca bez identiteta, navodno, ta djeca. O toj bestijalnoj laži medija u regionu, o toj zavjeri protiv legalizma, pravde i sigurnosti građana, od strane korumpiranih medija i tzv. novinarskih udruženja – pisat će se narednih godina. Uskoro izlazi i knjiga Antimigrant.ba, koja će sve ovo zadokumentovati.
Jedan od takvih očigledih primjera maniplacije je “zgražavanje” nad akcijom srbijanske policije, koja je intervenirala kada je uočila da su ilegalni migranti naoružani i da su teroristička prijetnja po sigurnost građana. Sasvim je normalno da policija štiti svoje građane, a protiv svakoga ko posjeduje ilegalno naoružanje, kao što su to činili migranti u Subotici.

O tome smo pisali u ovom tekstu: https://antimigrant.ba/migranti-naoruzani-da-li-su-to-napaceni-muhadziri-ili-banditi/

U nastavku evo vijesti koja je objavljena u nekoliko medija, sa akcentom na “nehumano” postupanje prema migrantima.

Akciji usmjerenoj na suzbijanje krivičnih djela i prekršaja koje čine migranti prisustvovao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u Subotici.

Ovu akciju sprovodi operativna udarna grupa, koja je formirana 4. jula po njegovom naređenju – stigle su oštre reakcije od opozicije, ali i od različitih nevladinih udruženja, pa čak i profesora na fakultetima u ovoj državi, prenosi Nova.rs.

Kako se navodi u saopćenju MUP, operativna grupa, koju čine predstavnici Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave policije, Sektora unutrašnje kontrole, Bezbjednosno-informativne agencije i policijskih uprava za grad Beograd, Sombor, Subotica i Kikinda tokom trajanja akcije rasvjetlili su krivična djela počinjena od iregularnih migranata, koja su, kako ističu, izazvala posebno uznemirenje javnosti. U videosnimku koji se širi društvenim mrežama, vidi se krajnje nehumano postupanje prema migrantima. Oni kleče na koljenima, na travi, ruke su im stavljene na potiljak, a gomila naoružanih i uniformisanih osoba patrolira oko njih, dok sve snimaju kamere.