KOMENTAR

Tužilaštvo BiH mora doći do ključne tačke u promigrantskoj mafiji

Tužilaštvo BiH je u septembru prošle godine podiglo Optužnicu protiv Fatmira Alispahića, zbog navodnog “govora mržnje”, a u suštini se radilo za zahtjevima Fatmira Alispahića, objavljenim na portalu Antimigrant, da se poštuje zakon u procesu migracija i da se institucionalno obezbjedi sigurnost građana pred najezdom ilegalnih migranata – da bi sada to isto Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv krijumčara ilegalnih migranata. U suštini, Tužilaštvo BiH radi upravo ono što je u svojim tekstovima – zbog kojih je procesuiran – tražio Fatmir Alispahić.
Kao što je poznato, nakon deset ročišta i medijske torture korumpiranih novinara – Fatmir Alispahić je dokazao svoju nevinost, što je potvrđeno i drugostepenom Presudom, ali, pravosudni sistem još uvijek nije oprao ukaljani obraz zbog ovog montiranog procesa koji je usmjeren na progon građanina, novinara, koji je stradao jer se zalagao za poštivanje zakona i zaštitu građana pred migrantskm nasiljem. Nekad će neko valjda odgovoriti na pitanje: Kako se Tužilaštvo BiH, u ovom procesu, našlo s druge strane zakona i imperativa da se štiti zakon i sigurnost naših građana?
Tužilaštvo BiH, ako će pošteno raditi svoj posao, mora doći do ključne tačke u promigrantskoj mafiji, a to su tzv. humanitarne i vjerske organizacije koje su prihvat ilegalnih migranata i servisiranje krijumčara ljudi, pakovali u lažu humanitarnu i lažnu vjersku obavezu. Vrh ove zavjere su korupimpirani novinari i tzv. novinarska udruženja koja su u javnost producirala iskrivljenu sliku.
Nema dileme da su Islamska zajednica i njene humanitarne organizacije dio ove priče o udaru na zakonski poredak.
Izvolite: VRATITE POVJERENJE I OBRAZ PRAVOSUĐA, ŠTITITE LIČNU I IMOVINSKU SIGURNOST GRAĐANA I NADASVE BRANITE PRAVI POREDAK DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE!!!

Budući da je portal Antimigrant postao dio stalne zbirke Biblioteke Američkog kongresa, sve ove objave dolaze do adresa koja će u ovom ili budućem vremenu imati neovisnosti i kredibiliteta da istraže anomalije vezane za institucionalnu podršku krijumčarima ilegalnih migranata, a čime je ugrožavan pravni poredak Bosne i Hercegovine i sigurost građana BiH.