AKTUELNO

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Potukli se migranti kod Bihaća, trojica ubijena, više ozlijeđenih

Danas oko 17 sati došlo je do velikog sukoba migranata u selu Šturlić kraj Cazina, u blizini granice s Hrvatskom. Prema prvim informacijama stradala su dva migranta, a Dnevni Avaz je objavio da je od ozljeda zadobivenih u tučnjavi preminuo i treći migrant.
Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić potvrdio je kako je policijska ophodnja koja je poslana na teren na poprištu sukoba zatekla dvojicu muškaraca koji nisu davali znakove život.

“Na tijelu su imali vidne ozljede nanesene hladnim oružjem”, kazao je Šiljdedić.

Policija je utvrdila i kako je u ovom sukobu veći broj migranata ozlijeđen.
Županijski ministar unutarnjih poslova Nermin Kljajić kazao je kako u tom dijelu BiH imaju sve većih problema s migrantima koji tamo počinju masovno dolaziti.

“Posljednjih dana primjetno je i da velik broj migranata dolazi iz Republike Srpske. Mnogo ih se nalazi u šumama, a ima više od 30 postavljenih šatora. Samo na području Tržca se nalazi oko 500 migranata”, kazao je Kljajić kako ga citira portal Dnevnog avaza.

Više migranata je povrijeđeno, a na terenu su tužioci, policija i Hitna pomoć.

U međuvremenu, na Facebooku je objavljena prva fotografija s lica mjesta. Na njoj se vide dva tijela prekrivena dekama i grupa migranata u pozadini.
Koliko je ozbiljna migrantska kriza u BiH, a pretežno na području Unsko-sanskog kantona, gdje je najveći broj migranata bio godinama stacioniran, govori i policijski podatak da su ilegalni migranti tokom 2019. godine počinili čak 205 kaznenih djela.

Prema njegovim riječima, neka od krivičnih djela su ubistva, silovanja, pokušaji ubistva, tuče i teške krađe. Migranti koji najviše čine krivična djela dolaze iz Alžira, Maroka, zatim Pakistana i Afganistana.

Izvor: Maxportal