AKTUELNO

Tri migranta napali sina Viki Miljković, a jedan izvukao nož

Region je jučer obišla vijest da je sin Viki Miljković i Dragana Taškovića Tašketa napadnut usred bijela dana u Beogradu.
Petnaestogodišnjeg Andreja napala su tri migranta, koja su mu tražila novac, a jedan od njih je čak izvukao i nož. Međutim, Andrej je uspio pobjeći i sve je prošlo bez većih posljedica.
Za portal “Avaza” Miljković je rekla da nije davala izjave samo jer je njeno dijete u pitanju, već jer je javna ličnost zbog čega je svjesna da privlači više pažnje.
– Meni je više bio cilj da se malo podigne svijest o tome, da se uzdrma javnost, da se policija pokrene i da se to ne dešava drugoj djeci, drugim ženama koje možda nisu u prilici da to javno objave i da dignu halabuku. Moja poruka je šta je bilo, bilo je. Hvala Bogu, sve je dobro, ništa nije strašno kako je moglo da bude strašno. Da dijete ima blage traume, ima, da je noćas to sve sanjao, plakao kroz san, jeste. Jutros već je razmišljao kako će ići, kako će da se vrati, pa mi cijelo jutro s njim razgovaramo i govorimo mu da ne treba na to da obraća pažnju. Mislim, to je sve činjenično stanje, to se desilo, ja sam sve ovo više pokrenula i, kako sam rekla, dala izjavu samo da se malo pokrene svijest, ne samo u Srbiji nego i u Bosni, jer sam viđala da ima jako puno toga i u Bosni. Znači, prosto da se pokrene svijest i kod državnih organa i kod policije i kod svih. Ja znam da su oni njih primili, i da nisu svi isti, ali treba to nekako da se kanališe i da se sredi, jer naša djeca ne hodaju slobodno. Ja ne kažem da su svi oni možda takvi, u svakom žitu ima kukolja, ali mislim da malo tu treba povesti računa i da malo treba voditi računa o njihovom kretanju – istaknula je Miljković još potresena zbog onoga što se desilo njenom sinu.
Naglasila je da ono što se njihovom sinu desilu, “hvala Bogu, nije ništa kako je moglo da bude”.
– A moglo je da bude strašno. Ali ne znači da kod nekog drugog neće biti mnogo strašnije. To se dešava svakodnevno, da vam kažem, i manjoj djeci, i većoj, i ženama i trudnicama, i starijim gospođama koje nisu u stanju ni da potrče, ni da se sklone, ni da se otrgnu. To se dešava svakodnevno na našim ulicama – poručila je Miljković.

https://avaz.ba/showbiz/jet-set/781806/viki-miljkovic-za-avaz-nakon-sto-joj-je-sin-jucer-napadnut-dijete-ima-blage-traume-nocas-je-sve-sanjao-i-plakao-kroz-san