AKTUELNO

Stotinu “napaćenih muhadžira” upalo u vlak iz Splita i divljalo

KAKO tvrdi Domovinski pokret, oko 100 migranata nasilno je jučer upalo u vlak na relaciji Split-Zagreb.

Kako su naveli, incident je trajao 30 minuta. Radilo se, navodno, o putničkom nagibnom vlaku broj 522 koji se kretao iz Splita prema Zagrebu sa 70 putnika u stanicu Plaški stigao je u subotu u 18 sati i 55 minuta.

Do određenog incidenta je, čini se, doista došlo, no ne baš onako kako je tvrdio DP.

Naime iz te stranke su tvrdili da su migranti pokušali “opkolili vlak i izbacivali putnike iz vlaka”.

Trčali za vlakom pa ušli, izbačeni su zbog agresivnog ponašanja. Nije bilo fizičkog obračuna

Za Jutarnji su iz HŽ putničkog prijevoza potvrdili da je nekoliko desetaka migranata u subotu navečer izbačeno je iz putničkog vlaka na željezničkoj stanici Plaški zbog agresivnog ponašanja.

Kako piše taj list, strojovođa, kondukter i putnici zajedničkim snagama izbacili migrante koji su trčali za vlakom, vikali i ponašali se agresivno. Nakon što su otvorena vrata vlaka, prema njemu je trčeći krenula grupa od stotinjak  migranata.

Jutarnji navodi da su pokušali su na više vrata ući u vlak pritom galameći. Prvih nekoliko desetaka koji su ušli vikali su i trčali kroz vlak te se agresivno ponašali. Na to su reagirali kondukter, strojovođa vlaka te putnici koji su nakon desetak minuta tu grupu migranata uspjeli istjerati iz vlaka. No migranti nisu napali putnike, nije došlo do fizičkog okršaja niti je bilo tko ozlijeđenih.

Domovinski pokret: “Nas su okupirali migranti, bojimo se za svoje obitelji i zdravlje!”

Nakon svojih prvih objava, iz lokalnog DP-a objavili cijelo priopćenje koje su naslovili: “Domovinski pokret u Plaškom poručuje – Dosta je bacanja prašine narodu u oči, nas su okupirali migranti, bojimo se za svoje obitelji i zdravlje!”

U njemu navode izjave svojih predstavnika iz Plaškog, a možete ih pročitati u nastavku teksta.

“Migrantska revolucija je krenula! Velika grupa migranata od njih 100-ak opkolilo je vlak u općini Plaški s namjerom ulaska i putovanja dalje. Istim vlakom putuju djeca i obitelji od mještana do škole i to je van svake pameti. Prošli smo koronu, ne treba nam druga korona ili nešto slično tome. Njihovo ponašanje prevršilo je sve mjere normalnog života i zdravog razuma, a u općini Plaški ih je sve više. Iz stare tvornice celuloze izlaze kao mravi”, poručio je Darko Đapić.

“Dakle, počelo je ono na što upozoravamo od samoga početka! Njihove namjere nisu čiste niti dobre za naše društvo! Da li su potrebne ljudske žrtve da bi se nešto pokrenulo? Za nas je ovo veliki incident i ljudski životi su ugroženi! S obzirom na cijelu situaciju možemo reći samo bravo za sve Vas koji zataškavate cijelu situaciju i proglašavate stanje pod kontrolom jer ovdje kontrole nema. Priljevi su sve veći iz noći u dan, to više nisu nasilnici, to su ljudi koji točno znaju po kakvom su zadatku došli, zaključio je Darko Delač iz Plaškog.

“Zna se gdje su ulazi u Hrvatsku i koja je procedura, sve ostalo treba vratiti od kuda je i došlo. Dopustiti da nam zemlju preplave ovakvi nasilnici je za mene apsurd. Pozivam i apeliram još jednom da se situacija stavi pod kontrolu!”, poručio je tajnik Domovinskog pokreta Karlovačke županije Zvonimir Mrgan.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/100-migranata-upalo-u-vlak-iz-splita-i-divljalo/2494261.aspx

Migranti upali u voz u Hrvatskoj, izbačeni zbog agresivnog ponašanja