AKTUELNO

Spriječen ulazak ilegalnih migranata u Zvorniku, krijumčar pobjegao

Službenici Jedinice granične policije Zvornik spriječili su noćas krijumčarenje pet migranata. Krijumčarenje je otkriveno tokom nadzora državne granice na lokalitetu Pilica na području općine Zvornik. Prilikom zaustavljanja vozila Subaru, njemačkih nacionalnih oznaka, u kojem su se nalazili ilegalni migranti, vozač i migranti su izašli iz vozila i udaljili se u pravcu naselja Pilica, gdje su ih stigli policijski službenici ove jedinice i pripadnici specijalnog tima GPBiH angažirani na sprečavanju ilegalnih migracija na ovom području.

Pet ilegalnih migranata je privedeno u službene prostorije JGP Zvornik radi davanja izjava u svojstvu svjedoka. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se vozač, bh. državljanin, koji je uspio pobjeći, i za njim se intenzivno traga. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krijumčarenje osoba“, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio daljnje poduzimanje mjera i radnji u vezi sa navedenim krijumčarenjem.

Istovremeno su graničari u Trebinju jučer uhapsili S.M. (42), državljanina Bosne i Hercegovine za kojim je tragao Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Istoga dana, službenici JGP Bijeljina prilikom ulaska u BiH na prijelazu Rača su uhapsili V.E. (47) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Istočno Sarajevo raspisala potragu zbog krivičnog djela „izbjegavanje davanja izdržavanja“. Bh. državljanin predat je službenicima Policijske uprave Bijeljina.

U Zvorniku je uhapšen i bh. državljanin A.S. (35) kojeg potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj i bit će predat nadležnom organu.

Izvor: Avaz.ba