AKTUELNO

SPECIJALCI PRETRAŽIVALI ŠUME U POTRAZI ZA POČINIOCIMA DVOSTRUKOG UBISTVA

U naselju Crnaja, kod Šturlića, jučer poslijepodne se desilo dvostruko ubistvo.

Policija se dobila dojavu o fizičkom sukobu veće grupe migranata u 16:25 sati.

Dolaskom na lokaciju, pronašli su dva beživotna tijela sa ubodnim ranama nanesenim za sada još uvijek nepoznatim hladnim oružjem.

Ekipa USKinfo.ba odmah se zaputila na ovu lokaciju, gdje smo bili sve do 21 sat, kada je uviđaj prekinut. Nastavljen je jutros, što je također naša ekipa ispratila.

Po završetku uviđaja pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a USK-a krenuli su pretraživati teren i šumu koja se nalazi u blizini mjesta zločina. Tom prilikom, otišli su sve do rijeke Korane i pronašli mjesto gdje migranti prelaze rijeku, odnosno prirodnu granicu sa Republikom Hrvatskom.

Pronašli su kamp, u kojem su bila dva šatora i tragovi boravka migranata.

Ale Šiljdedić, portparol Uprave policije MUP-a USK-a rekao je danas za USKinfo.ba da je osam osoba dovedeno u MUP radi obavljanja informativnog razgovora u cilju otkrivanja počinioca dvostrukog ubistva. Ove osobe se za sada, ne dovode u direktnu vezu sa ovim krivičnim djelom.

Evo šta je zabilježio snimatelj USKinfo.ba koji je bio na terenu sa specijalcima.

Izvor: USKinfo.ba

http://www.uskinfo.ba/vijest/video-uskinfoba-na-terenu-sa-policijom-specijalci-pretrazivali-sume-u-potrazi-za-pociniocima-dvostrukog-ubistva/76316?fbclid=IwAR1CIti7Pzu5QV-2TImW00PeUS5v-v25YwOnfSSin7kbB9RbdhNEmJIN4EQ