AKTUELNO

Sin ambasadora Pakistana krijumčario ljude u gepeku službenog Mercedesa

Uhvaćena “Šefikova raja”: Sin ambasadora Pakistana krijumčario ljude u gepeku službenog Mercedesa

Sin ambasadora, kako se sumnja, migrantima je obećao da će uspjeti iz Srbije da ih prebaci u Evropsku uniju, odnosno u Mađarsku

užilaštvo za organizovani kriminal, u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbjednosno informativnom agencijom, privelo je državljanina Pakistana zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenje ljudi.

Diplomatsko vozilo

Kako piše „Kurir.rs“, uhapšeni je sin ambasadora Pakistana u Rumuniji, a trojicu migranta pokušao je da prošvercuje u gepeku očevog službenog Mercedesa.

– Osumnjičeni je na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Republike Srbije prema Republici Mađarskoj pokušao da omogući drugim licima nedozvoljen prelazak granice Republike Srbije od Beograda do graničnog prelaza Horgoš, tako što je u Beogradu u prtljažni prostor od putničkog vozila marke Merzedes, tip „C250 D” rumunskih registarskih oznaka, inače diplomatsko vozilo ambasade Pakistana u Bukureštu, koji je u vlasništvu njegovog oca, smjestio tri migranta iz Bangladeša – saopćilo je jučer Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Sin ambasadora, kako se sumnja, migrantima je obećao da će uspjeti iz Srbije da ih prebaci u Evropsku uniju, odnosno u Mađarsku.

Predali novac

– Predali su mu novac i on se nakon toga uputio svojim automobilom u pravcu prelaza Horgoš, prema Mađarskoj, gdje je kontrolom policijskih službenika na graničnom prelazu ustanovljeno da su u prtlažniku skiveni migranti – navodi tužilaštvo.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje i on je uz krivičnu prijavu sproveden u Više javno tužilaštvo u Subotici.