AKTUELNO

Policija uhapsila Alžirca i Sarajliju jer su opljačkali Kineza

Kada smo upozoravali na migrantski kriminal, glavni “argument” plaćenika je bio taj da ima i domaćih kriminalaca.
Ok. Samo su sada u sprezi jedni sa drugima i mnogo ih je više na ulicama.
Saradnja domaćih i migrantskih kriminalaca je jedna od faza asimilacije. I o tome smo pisali. Već viđeno u mnogim zemljama Zapadne Evrope. Sljedeća faza su tzv. No Go zone koje postoje od Štokholma do Madrida i o kojima se kod nas vrlo malo ili nikako zna, kvartovi u kojima vladaju kSarajevska policija uhapsila je jučer dvije osobe koje se sumnjiče da su opljačkale državljanina Kine.riminalne migrantske bande i gdje je prisustvo policije skoro pa nepostojeće.
Iz MUP-a Kantona Sarajevo sapćeno je da su 30.01.2022.godine u 18:45 sati u ulici Muhameda ef. Pandže, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Treće PU lišili slobode M.H., rođenog 1998. godine u Alžiru, a u 21:30 sati u ulici Trg žrtava genocida u Srebrenici, slobode je lišena osobainicijala E.S., rođen 2001. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Njih se sumnjiči da su počinili krivično djelo “Razbojništvo”, na štetu S.Y. iz Kine.

“O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima”, saopćeno je iz MUP-a.
Izvor: Klix.ba