AKTUELNO

Podignuta optužnica protiv 42-godišnjeg državljana BiH: Kroz Hrvatsku prevozio migrante iz Turske

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu prošli je tjedan ispitalo 41-godišnjeg državljana Srbije zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj. Protiv njega je pred Općinskim sudom u Pazinu podignuta neposredna optužnica.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 12. srpnja 2021., za primljenu novčanu naknadu od 420 eura, sudjelovao u protuzakonitom prevoženju migranata kroz Hrvatsku, i to državljana Turske koji su prethodno bez potrebnih putnih isprava nezakonito ušli u Hrvatsku. Tereti ga se da ih je u Rijeci primio u ranije unajmljeno vozilo te ih potom, prema dobivenim uputama, vozio prema Bujama i državnoj granici sa Slovenijom. No, istog dana u 19.15 sati, zajedno s nezakonitim migrantima, zatekli su ga policijski službenici u Oprtlju i tako spriječili u nakani da migrante odvede do državne granice gdje bi nezakonito prešli na područje Slovenije.

Na prijedlog općinskog državnog odvjetništva, pazinski sud je 14. srpnja odredio 42-godišnjem okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Izvor: Glasistre.hr