AKTUELNO

Ko su najodgovorniji za migrantsku okupaciju USK?!

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić i zamjenik ministra Nedeljko Jović posjetili su jučer Lipu kod Bihaća, gdje je u toku izgradnja prihvatnog centra za migrante. Jučer su zvanično započela izgradnja mreže za snabdjevanje električnom energijom ovog centra, postavljanjem temelja za trafo-stanicu. Također, izabran je ponuđač za izgradnju infrastrukture za vodosnabdjevanje Lipe te bi u narednih sedam dana započeti radovi i na ovom važnom projektu.
Uz ministra Cikotića i zamjenika Jovića radilište su obišli i predstavnici Vodovoda i Elektrodistribucije Bihać.
Na lokaciji Lipa gradi se privremeni prihvatni centar, a cilj Ministarstva sigurnosti BiH je da prije nadolazeće zime ovaj centar bude spreman za prijem oko 1.500 osoba. Do sada su na ovoj lokaciji postavljena 192 kontejnera, a u narednom periodu će biti postavljeni i preostali kontejneri i preteća infrastruktura.
Delegacija Ministarstva sigurnosti BiH se u Bihaću sastala i s pomoćnicom za međunarodnu zaštitu visokog povjerenika UN-a za izbjeglice (UNHCR) Gillian Triggs, te prisustvovala ceremoniji uručenja cisterne za vodu u vrijednosti 271.500 KM, koji je Gradu Bihaću donirala Evropska unija.