AKTUELNO

Osobe iz Bihaća i Cazina uhvaćene prilikom krijumčarenja migranata tokom policijskog sata

Četiri osobe iz Bihaća i Cazina procesuirane su nakon što su tokom policijskog sata u mjestu Pločnik, na području grada Doboja, prevozili migrante, saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.
Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj su jučer oko 17 sati u mjestu Pločnik, područje grada Doboja, tokom zabrane kretanja na području Republike Srpske u vrijeme vaskršnjih praznika, zaustavili i kontrolisali tri putnička automobila koja su se, kako se navodi u saopćenju, iz pravca Sarajeva kretala prema uključenju na autoput “9. januar”.

“Ovom prilikom kontrolisan je putnički automobil marke ‘Audi’ kojim je upravljalo lice inicijala M. G. iz Bihaća, koje je prevozilo četiri migranta (Pakistan – 2, Afganistan – 2), putnički automobil marke ‘Mercedes’ kojim je upravljalo lice inicijala M. N. iz Cazina, sa kojim je kao suvozač u vozilu nalazilo lice inicijala S. M. iz Bihaća, a koje je u vozilu prevozilo pet migranata iz Pakistana i putnički automobil marke ‘Hyundai’ kojim je upravljalo lice inicijala N. D. iz Bihaća, koje je prevozilo pet migranata iz Pakistana”, navodi se u saopćenju PU Doboj.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH će, kako je saopćeno, biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu “Krijumčarenje lica”. Ističu da će o svemu biti obaviještena Služba za poslove sa strancima – Terenski centar Doboj čiji će pripadnici preduzeti dalje mjere i radnje u vezi sa pronađenim migrantima.

Izvor: Klix