AKTUELNO

Mostar: Trojica muškaraca izbola migranta, nalazi se u teškom stanju

Ljekari Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru bore se za život migranta iz Maroka Jusufa B., koji je sinoć u naselju Bejrut, na trgu Ivana Krndelja izboden nožem.
Kako je kazao dežurni ljekar Elvedin Habibija, on je dovezen u stanju šoka, bez pritiska, s izuzetno teškim povredama koje su mu nanesene u abdominalnom dijelu s lijeve strane. Operativni zahvat je trajao više od četiri sata, kako je rekao, a sve daljnje prognoze su, praktično, neizvjesne.

– On je trenutno smješten na Odjelu intenzivne njege, na aparatima je i njegovo stanje je jako teško – rekao je dr. Habibija.

Ljudevit Marić, portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdio je, da su građani u 22.10 sati prijavili tuču između više migranata, a dolaskom na lice mjesta policijska patrola je zatekla B. B. (17) iz Maroka, koji je kazao da su njegovog brata J. B. nožem izbola trojica Marokanaca koji su pobjegli prema Autobuskoj stanici Mostar.

Policija je nedaleko od mjesta događaja pronašla dva preklopna noža, a intenzivno tragaju, kako nam je rečeno, za odbjeglim migrantima.

Izvor: Avaz