AKTUELNO

Migrantski teror u Bihaću! Da li je rješenje VANREDNO STANJE za razoružavanje migrantskih bandi?

U centru Bihaća danas je (15.04.) ubijen ilegalni migrant! Ovu informaciju je medijima potvrdio Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.
Prema novim detaljima, u aleji kod tržnog centra Belamioniks, više ilegalnih migranata se sukobilo, a došlo je i do pucnjave. Još uvijek se ne zna koliko je i kakvog vatrenog oružja upotrebljeno, ali sa lica mjesta dolaze informacije da je došlo do razmjene vatre. To znači da su ilegalni migranti naoružani, a da njihovo naoružanje nije ni pod kakvom kontrolom, i predstavlja opasnost za naše građane. Danas je mogao biti ubijen i neko od građana Bihaća, što ne znači da se to sutra neće dogoditi – ako sigurnosne službe ne prestanu štititi ilegalne migrante a zapostavljati zaštitu naših građana. Treba li da nam se ponovi da neki naš mladić doživi sudbinu Jasmina Berovića?
Policijska patrola je pronašla dvojicu ranjenih migranata, jedan je podlegao na licu mjesta dok je drugi prevezen u Kantonalnu bolnicu, gdje su mu ustanovljene teške tjelesne povrede. Ostali migranti, vjerovatno naoružani vatrenim oružjem, su se razbježali i predstavljaju terorističku opasnost. Jedini ispravan odgovor bi bilo proglašenje vanrednog stanja u Bihaću i regiji, SVE DOK SE NE POHAPSE I RAZORUŽAJU SVI POTENCIJALNO OPASNI ILEGALNI MIGRANTI.
Činjenica je da su sigurnosne službe, nakon odlaska Fahrudina Radončića sa pozicije ministra sigurnosti, bile blokirane da uvoz ilegalnih migranata tretiraju kao sigurnosnu, pa i terorističku prijetnju. U ovoj zavjeri protiv sigurnosti bh. građana zastrašujuću ulogu su imali korumpirani mediji, ali i Islamska zajednica, koja je serijom hutbi predstavljala ilegalne migrante, lica koja skrivaju identitet, kao lažne “muhadžire”, ratne stradalnike, pozivajući Bošnjake na “vjersku obavezu” u pomaganju nečemu što je ilegalno i što je sigurnosna prijetnja. Tako se dogodilo da sigurnosne službe potpuno zapostave eskalaciju opasnosti, pa danas imamo ilegalne migrante naoružane vatrenim oružjem, a koje niko ne smije tretirati kao opasnost, jer je dio pravosudnog i sigurnosnog sistema uvučen u korupciju zaštite krijumčara ljudi i uvoza ilegalnih migranata.
Slučaj današnjeg ubistva u Bihaću morao bi biti alarm za apsolutnu promjenu državne politike prema ilegalnim migrantima. Možda je rješenje da se slijedi put Velike Britanije koja je – zbog sigurnosti građana – odlučila da sve ilegalne migrante deportuje. Informacije da je uvoz migranata u vezi sa ruskom destabilizacijom BiH, morao bi ubrzati proces deportacije lica koja predstavljaju sigurnosnu prijetnju za BiH.