AKTUELNO

Migranti naoružani! Da li su to “napaćeni muhadžiri” ili BANDITI?

Policijska akcija u Srbiji: Uhapšeno 40 migranata, zapljenjene automatske puške

Policija je zaplijenila još pušku, četiri pištolja, dvanaest komada različitih noževa, mačete, satare i boksere, kao i 182 komada municije različitog kalibra

Danas je tokom prijepodnevnih sati u Subotici izvršena obimna policijska akcija u kojoj je uhapšeno četrdeset migranata. U akciji je policija zaplijenila tri automatske puške, pušku, četiri pištolja, dvanaest komada različitih noževa, mačete, satare i boksere, kao i 182 komada municije različitog kalibra.

U saopćenju MUP-a Srbije navodi se da je četrdeset ilegalnih migranata sprovedeno u Padinsku Skelu prema Zakonu o strancima, dok su protiv još četrdeset podnijete prekršajne prijave.

Akciji hapšenja prisustvovao je i ministar Aleksandar Vulin, a sprovela je operativna grupa koja je formirana 4. jula po njegovom naređenju, a koju čine predstavnici Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave policije, Sektora unutrašnje kontrole, Bezbijednosno-informativne agencije i policijskih uprava za grad Beograd, Sombor, Suboticu i Kikindu, navodi u saopćenju MUP-a. Zadatak grupe je razbijanje krijumčarskih kriminalnih grupa.

– U Srbiji niko ne može da nosi oružje, u Srbiji niko ne može da trguje ljudima, Srbija neće dozvoliti da njena teritorija bude mjesto gde će se okupljati različiti banditi i ološ iz čitave Azije. Srbija nije parking za migrante, Srbija neće dozvoliti da se naš način života na bilo koji način ugrozi zahvaljujući kriminalcima koji trguju ljudskom mukom i ljudskom bijedom – poručio je Vulin.

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/757928/policijska-akcija-u-srbiji-uhapseno-40-migranata-zapljenjene-automatske-puske