KOMENTAR

Medijska blokada ponovo na snazi!

Klix je jučer cijeli dan pratio Novaka Đokovića, N1 pisao o nepoznatim letećim objektima na nebu, a RTV USK donio dirljivu priču o ubijenom afganistanskom novinaru.
Jučer je izboden naš čovjek od strane ilegalnog migranta, bez imena, prezimena i prošlosti. Niko nije o tome pisao.
Osim sporadičnih incidenata koje nisu mogli da prešute, poput onog divljačkog napada na policiju u Blažuju, ubistva Jasmina Berovića ili zapaljene Lipe, mediji su se zarekli na zavjet ćutanja kada je u pitanju divljanja ilegalnih migranata.
Pa tako čitamo svakodnevno o papučama, a ne o noževima. O hafizima, a ne o dosijeima i ratnoj prošlosti. O džematima, a ne o gajbama alkohola koja ostaju iza njih. O skromnim obrocima, a ne o drogama. O ispitivanjima i intervijuima za lokalne televizije gdje su predstavljeni kao estradne zvijezde, a ne o ispitivanjima u policijskim stanicama o njihovoj prošlosti. Mračni period u kome se nije smjelo ništa negativno napisati o ilegalnim migrantima ponovo doživljava još mračniju stranu.
I dan danas samo na hrvatskim mediima se može pročitati članak o silovanoj djevojčici iz Bihaća od strane ilegalnog migranta koji se desio 2018., i gdje počinilac nikada nije procesuiran.
Da li je moguće da oni koji žive od građana BiH svjesno rade protiv svojih čitalaca? Da li je život bosanski vrijedan ako ga pokušava oduzeti  osoba bez imena, prezimena i prošlosti?
Kao što je jučer pokušano, a niko se nije udostojio 3 rečenice da napiše o tome. Da se neko ne bi uvrijedio iz “bratskih zemalja” ili ovi nosioci evropskih vrijednosti što nam pred nosom mlataraju non-paperima?
Sloboda govora je dovoljno sexy kada teče samo u jednom smijeru. Naslušali smo se stručnjaka za migrantske papuče, njihove suze i njihove nevine duše. Stručnjake za njihov kriminal i opasnost od njih još uvijek nismo.
Za svakog ubijenog, izbodenog, isprebijanog, opljačkanog građanina BiH od strane ilegalnog migranata vi snosite jednaku odgovornost kao i onaj ko im je dozvolio da slobodno tumaraju ulicama.
E.G