KOMENTAR

Mala analiza pakistanskih ubleha ministra Cikotića

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, kome se sudi pred Sudom BiH, pa ne može svoj posao obavljati u punom kapacitetu slobode i odgovornosti, a ne misli podnijeti ostavku – više puta se potvrdio kao faktor petljanja i neodlučosti u vezi rješavanja sigurnosne krize koju stvaraju ilegalni migranti i trgovci ljudima. Sjećamo se da je ministar sigurnosti Cikotić odšutio na brojne slučajeve napada ilegalnih migranata na naše stanovištvo, ali je našao za shodno da kaže kako će se turistčka sezona popraviti kroz boravak ilegalih migranata. Na ove napade odšutila je i SDA, koja nikad nije osudila migrantski teror nad Bošnjacma, prvenstveno. Sjećamo se i da je ministar Cikotić ideju o deportaciji podveo pod pojam sexa. Koliko je to neodgovorno i neozbiljno procijenite sami.
U vezi sa početkom deportacije ilegalnih migranata iz Pakistana prisjećamo se ministra Cikotića i njegovih opstruktivnih stavova. Namjesto da dadne podstrek pobjedi legalizma nad trgovcima ljudima, ministar Cikotić je objasnio da – implementacija sporazuma o readmisiji “neće biti laka i jednostavna”. Evo šta je dalje rekao…
– “Kada se ta lista usaglasi, proces transporta podliježe veoma komplikovanim sigurnosnim procedurama. Od najave transporta do realizacije može proći i do tri mjeseca. Pored svega toga, jedan od detalja, ako hoćemo transportovati recimo 100 migranata, treba nam 200 specijalaca. Pilot ima pravo pogledati u putnike prije leta i reći da to nije siguran let i da ne želi letjeti. I niko ga ne može natjerati da leti. Mnogo je stvari koje treba pripremiti i uraditi”, kazao je Cikotić.
O tome smo pisali na našem portalu, a što možete pročitati pod ovihm linkom:

Ludilooooo! Sexy-Selmo rekao da 200 specijalaca treba da čuva 100 migranata! Pa kakvi su to TURISTI, bolan Selmo?