AKTUELNO

Karan: MUP neće dozvoliti da se migrantska kriza prelije u Srpsku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske uspješno vlada migrantskom krizom i neće dozvoliti da se ona prelije na prostor Srpske, rekao je ministar Siniša Karan.

Karan je istakao da Srpska autonomno djeluje kada je riječ migrantima i da će MUP učiniti sve da ta kriza ne postane kriza Republike Srpske koju su neki vještački htjeli da nametnu.

– Od kada imamo pojavu migrantske krize u BiH sve institucije Srpske, posebno MUP, imali su odličnu i sjajnu politiku s kojom će i nastaviti – rekao je Karan novinarima u Banjaluci.

On je ukazao da izvještaj za devet mjeseci ove godine pokazuje podatke o 709 registrovanih migranata, što pokazuje da Srpska uspješno vlada migrantskom krizom, te napomenuo da MUP daje podršku Graničnoj policiji BiH.

– Ono što je problem u BiH, prije svega u Federaciji BiH, jeste da imamo radikalne rekao bih čak i politike, ideologije koje mogu pospješiti da se ta globalna migrantska kriza prenese i u BiH zato što će nekim radikalnim ekstremnim izjavama nekih politika u FBiH možda pospješiti neke ekstremne grupaciju da smatraju da je BiH sigurno utočšte za siguran boravak ili logistiku za njihovo djelovanje – rekao je Karan, prenosi RTRS.

On je ponovio da MUP ima kapacitete i neće dozvoliti da se ta kriza prelije u Republiku Srpsku.

Izvor: Banjaluka.net