KOMENTAR

IZDAJA reisa Kavazovića: BOŠNJAČKE ŽRTVE migrantskog nasilja OPTUŽIO ZA FAŠIZAM

“Čujem fašističke istupe pojedinaca iz našeg bošnjačkog naroda…” – rečenica je kojom se marionetski reisu-l-ulema Husein Kavazović svrstao na stranu migrantskih bandita, a protiv vlastitog naroda, jer je vapaje za zaštitu Bošnjaka – proglasio fašizmom.

Znali smo i dosad da je marionetski reis upregnut da radi protiv Bošnjaka, a kruna njegovih ataka na Bošnjake je optuživanje vlastitog naroda za tzv. nasilni ekstremizam, kada je okupio 37 tzv. bošnjačkih lidera da usvoje “Zajedničku izjavu” u kojoj blate Bošnjake. Za “reisa” i tzv. lidera problem nisu četnici, njihovo postrojavanje i paravojno djelovanje, za njih su problem Bošnjaci na čiju čast treba natovariti izmišljotinu i optužbu za “nasilni ekstremizam”. A danas kad ti tzv. bošnjački lideri, zaprvo SDA i Islamska zajednica, uvoze i logistički zbrinjavaju hiljade afro-azijskih kriminalaca, vjerovatno i terorista, nema nikakve “Zajedničke izjave” o opasnosti za Bosnu i Bošnjake.

Imao je marioneta “doktor” Kavazović još takvih antibošnjačkih “bisera”. No, njegovo učešće u sponzoriranju migrantskih hordi, u stavljanju resursa Islamske zajednice, a posebno “Merhametove” kuhinje u svrhu ishrane migranatskih bandita – vrhunac je izdaje Bosne i Bošnjaka. On zna da je do grla u izdaji, i on zna da će se svaki napad migranata na Bošnake fakturisati na čast Islamske zajednice, koja je ustala protiv vlastitog naroda. Zato “reis” Kavazović nema drugog izbora osim da bošnjačku žrtvu optuži za fašizam, kako bi zamaglio bošnjačke vapaje i preduprijedio glasove opravdanog otpora.

U intervjuu za posljednji broj glasila Islamske zajedice “Preporod”, “reis” Kavazović pokušava oprati svoju odgovornost za prodavanje mezarja u Banja Luci, te se dotiče i teme migranata, i to kroz sugestivni i lažni međunaslov koji glasi “Prolazak migranata kroz Bosnu i Hercegovinu”, iako se zna da već dvije godine migranti ne prolaze, već dolaze, da ostanu i zaposjednu bošnjačke kuće, da otjeraju Bošnjake sa njihovih ognjišta.

Šta poručuje hem “doktor” hem “reis” Kavazović:

– “Žalosti me što čujem fašističke istupe pojedinaca iz našeg bošnjačkog naroda prema tim ljudima. Svjestan sam da među njima ima svašta, kao i među nama. Ali razvijaje mržnje prema ljudima, može dovesti do tragedije, zločina i nasilja. ”

Nekoliko pitanja za “doktora reisa”:

  • Zašto te ne žaloste napadi migrantskih bandi na Bošnjake?
  • Zašto ne obiđeš bošnjačke porodice u Krajini, koji trpe teror od onih koje ti štitiš?
  • Zašto lažeš da je briga za Bošnjake i odbrana Bošnjaka “fašizam”?
  • Zašto ne zabraniš “Merhametovim” kuhinjama da hrane bandite koji terorišu Bošnjake?
  • Zašto lažeš da među “među njima ima svašta, kao i među nama”, kad su to 99 posto banditi i kriminalci, a naš narod je samo narod?
  • Zašto ne vidiš da tvoj uvoz migranata “može dovesti do tragedije, zločina i nasilja” nad Bošnjacima, namjesto što se brineš  za migrantske horde?
  • Zašto konačno ne skopčaš da si novi “Fikret Abdić Babo” – koji nije ojadio ćošak Bosne, već sve Bošnjake – i zašto se časnom ostavkom ne povučeš iz uloge narodnog izdajnika?