KOMENTAR

Rasulo SDA i Islamske zajednice: U predvečerje rata sa tzv. migrantima

Ostavka Aljoše Čampare na funkcije u SDA i smjena muftije Osmana Kozlića, otkrili su ozbiljne pukotine u upravnim strukturama SDA i Islamske zajednice, tog političkog i duhovnog liderstva u Bošnjaka koje, nema sumnje, djeluje kao “dva oka u glavi”.

Brojne su informacije koje govore o rasulu Islamske zajedice, o stvaranju novih frakcija, a što isto važi i za SDA. U osnovi problema obje strukture jeste korupcija, koja je uzela toliko maha da su i SDA i Islamska zajednica pristale na najnečasniju ulogu u svojim povijestima, a to je da ugrožavaju Bošnjake kroz raznovrsno sponzoriranje, ili bar odobravanje uvoza migrantkih bandita na bošnjački životni prostor.

SDA je kapitulirala pred migrantskom invazijom, vjerovanto sistemom korupcije i ucjene, a što se vidi po činjenici da iz SDA nikad nije došao zahtjev za protjerivanje migranata u njihove zemlje. To zači da u SDA ne smiju tako nešto reći, jer su uzeli pare za smještanje migranata među Bošnjake. Danas kad Bošnjaci trpe teror migranata u svojim čaršijama, SDA je šutnjom uz migrantske bandite.

Islamska zajednica je još dublje potonula u izdaju Bošnjaka, jer je u Merhametovim kuhinjama hranila migrantske bande, i još je lagala Bošnjake da su to muhadžiri i stradalnici. Teško je očekivati da bi se SDA i Islamska zajednica mogli obratiti Bošnjacima riječima pokajanja, traženja halala, te napraviti zaokret – jer zaokret bi značio i priznavanje greške i snošenje posljedica za ugrožavanje Bošnjaka. Morale bi padati ostavke! To se neće dogoditi. A šta će se dogoditi?

Uskoro se može očekivati erupcija migrantskog nasilja, pojačan teror migranata nad Bošnjacima, a time i bošnjački vaninstitucionalni otpor. Vjerovatno će se formirati grupe Bošnjaka koje će upotrebom sile tjerati migrantske bande iz svojih mahala. Tu će se zapodjednuti i sukobi širih razmjera, te će “jadni migranti” konačno postati ono što jesu – ISIL-ovci.

Šta će za to vrijeme raditi SDA i Islamska zajednica? Bit će u rasulu. Sasvim dovoljno da počne Sirija nad Bošnjacima.