AKTUELNO

Iskustva građana Tuzle s migrantima: Provalili u kuću, bacali se pod vozilo, šetali s noževima

Sve veći broj migranata dolazi u Tuzlu. Sve više volontera koji su radili sa ovim osobama odustaje od posla. Sve veći broj sugrađana bilježi negativna iskustva. Na redakcijski mail portala Tuzlanski.ba javila se sugrađanka koja je poslala fotografije unutrašnjosti stambene kuće kod Panonskih jezera u kojoj su proteklih dana boravili migranti Prema dostupnim informacijama, sumnja se da su migranti u navedenoj kući proveli protekla tri dana, koliko nije bilo vlasnice, a iza sebe su ostavili nered, razbacane stvari, od kojih su neke bile i uništene. Prema navodima čitateljke koja nam je ustupila fotografije vlasnica je zatekla migrante u kući te je istog trenutka pobjegla, kada je policija stigla na lice mjesta, njih više nije bilo. Slučaj je uredno prijavjen i evidentiran od strane MUP-a TK.
Nažalost ovo nije jedinstven slučaj, prije svega nekoliko dana jedan od sugrađana (indentitet poznat redakciji) u Krečanskoj ulici je imao izuzetno negativno iskustvo kada mu se migrant kako navodi u prilično omamljenom stanju bacio pod automobil, njegovo iskustvo u cijelosti možete pročitati u nastavku:

U još jednom od facebook statusa, sugrađana sa lošim iskustvima navodi se: – Stao sam u blizini autobuske stanice, kako bi na trafici nešto kupio, ugledao sam nekoliko migranata s noževima, odmah sam se povukao, sjeo u automobil i nastavio, nije nimalo prijatno u gradu svjedočiti takvom prizoru, zaključuje sugrađanin na svom Facebook profilu. (Tuzlanski.ba) |