NETWORK

Incidenti sa migrantima u Obrenovcu! Digli pobunu jer ne mogu van, nervozni su zbog korone

Proteklih dana dogodila su se dva incidenta koja se dovode u veze sa migrantima, a koji su smješteni u Prihvatnom centru u Obrenovcu. Kako saznaje Telegraf, nekoliko migranata jučer je izazvalo nemire, jer su nezadovoljni što ne smiju izaći iz prihvatnog centra. Osim toga, uhićen je Obrenovčanin N.K. , jer je pozivao na obračun sa migrantima u vojarni.

Do incidenta među migrantima u centru došlo je sin0ć.

Jedan broj migranata je izazvao nemire u centru, a iste je prouzrokovala njihova nervoza i kako su navodno rekli, “nezadovoljstvo što su dugo zatvoreni“, rekao je čovjek upućen u aktualne događaje za Telegraf.
Inače, uredbom Vlade Srbije nakon proglašenja izvanrednog stanja, migranti i izbjeglice ne smiju napuštati migrantske centre, osim u izvanrednim slučajevima.

Policija je intervenirala i poduzela sve mjere kako bi se situacija u vojarni smirila, a situacija je ubrzo stavljena pod kontrolu.
Osim toga, prema pisanju RTV MAG, muškarac N. K. uhićen je jer je pozivao na obračun sa migrantima koji su smješteni u ovom centru. Muškarac je uhićen u Obrenovcu zbog kaznenog dijela rasne i druge diskriminacije.
Izvor: Dnevno.hr