NETWORK

DOK BUKTI KORONA: Policija u Obrenovcu hapsi zbog Fejsbuk statusa protiv migranata!

Muškarac N. K. uhapšen je u Obrenovcu zbog krivičnog dela rasne i druge diskriminacije.Kako nezvanično saznajemo, on je pozivao na obračun sa migrantima koji se nalaze u kasarni u Obrenovcu.
Reagovalo je više javno tužilaštvo i policija, priveden je i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Lokalna TV Mag nije precizirala detalje povodom hapšenja.

Pored toga nije poznato o čemu se tačno radi, obzirom da migrant nije rasa već socijalni status. Takođe nije javno saopšteno šta je to tačno navedeni N.K. napisao na Fejsbuku.

Među policajcima raširena Korona
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je 31 pripadnik MUP-a zaražen novim virusom korona, dok je oko 900 u samoizolaciji.

Stefanović je naveo da je danas među žrtvama korone i pripadnik MUP-a, star 58 godina, koji je u tom poslu bio 34 godine, dodajući da će se država potruditi da pomogne njegovoj porodici.

Prema ministrovim rečima, policija se dobro organizovala od početka epidemije korona virusa, ističući da bi bilo mnogo više zaraženih policajaca da nisu na vreme preduzete mere.
Pogranična policija je od početka bila opremljena maskama i rukavicama. Nismo u početku imali dovoljno maski za svih 40.000 ljudi, ali svi oni koji su bili na teretnu i u kontaktu sa ljudima, imali su zaštitnu opremu, rekao je Stefanović.

Ističe da je MUP još u novembru poručio jedan deo maski i rukavica, što i spada u redovnu nabavku.
Izvor: Vesti dana