KOMENTAR

Da li će se Palestinci “dobrovoljno” preseliti u geto za Bošnjake?

Nesputna genocidna agresija Izraela na pojas Gaze jeste onaj scenario kojega se trebaju pribojavati Bošnjaci, koje se putem forsiranja SDA islamista gura u eventualni sukob u kome bi mogli nestati po Hamasovom receptu. Druga mogućnost koja se nadvija nad Bosnu i Bošnjake jeste serija nedavnih sastanaka na evropskom vrhu gdje je precizirana nova strategija spram migranata, a što bi podrazumijevalo stvaranje jednog “parkinga” gdje bi se smiještali svi koje Evropa neće. Odveć je “geto za Bošnjake” prepoznat kao prostor za ovu namjenu. Realno je pitanje: Da li je Zapadu danas najlakše, uz insistiranje Izraela, prognane Palestince “dobrovoljno” naseliti među Bošnjake? Da li je slučajna “hamasizacija” Bošnjaka putem protesta za Palestinu, gdje su se čule sulude poruke o “stavljanju na raspolaganje” Hamasu od strane nekadašnjih komandanata islamističkog krila Armije RBiH? Da li je slučajno da Tužiteljstvo BiH ne reagira na ove pozive za odlazak na strana ratišta? Ili je odveć sve isplanirano? Napose, da li Srbima i Hrvatima više odgovara Palestina u BiH ili mirni bošnjački komšiluk? Zar neko misli da bi taj islamistički “geto za Bošnjake” mogao donijeti sreću okruženju? Bio bi to stalni izvor sukoba i terorizma. Upravo su Srbi i Hrvati dužni da se tome suprotstave, s obzirom na korumpiranu i ucijenjenu kleropolitičku mafiju kod Bošnjaka koja za pare, i kupovinu stanova po Turskoj, prodaje i zemlju, i narod, i vjeru!

U nastavku tekst koji ovjerava ambivije Izaela za dobrovoljnim preseljavanjem Palestinaca iz pojasa Gaze.

***

Izraelski mediji u ponedeljak su preneli da izraelski premijer Benjamin Netanjahu zagovara planove za implementaciju “dobrovoljne migracije” Palestinaca u Gazi u druge zemlje, prenosi Anadolu.

Prema pisanju izraelskog lista „Hayom“, Netanjahu je to izjavio tokom zatvorene parlamentarne sednice sa zastupnicima svoje vladajuće stranke Likud, ne navodeći izvor.

„Naš problem su zemlje koje su spremne da ih prime i mi radimo na tome,“ navodno je rekao.

Deni Danon iz stranke Likud rekao je tokom sednice da postoje zemlje koje su zapravo pokrenule ovo pitanje, uključujući kanadskog ministra za imigraciju Marka Milera i bivšu američku ambasadorku pri UN-u Niki Hejli.

Dodao je da Izrael mora da formira komitet koji će pratiti ovo pitanje kako bi osigurao da svako ko želi da se preseli u treću zemlju to može da učini.

U nekoliko navrata, SAD, arapske i evropske zemlje izrazile su čvrsto protivljenje nametanju bilo kakvog oblika „prisilne migracije“ Palestincima u Gazi.

Palestinska strana, uključujući Palestinsku samoupravu i militantnu grupu Hamas, još uvek nije komentarisala ove navode.