KOMENTAR

Da li će ilegalni migranti biti mudžahidi u privatnoj vojsci i paradržavi Bakira Izetbegovića?

O ratu isključivo govore službenici Islamske zajednice i Bakir izetbegović! O ratu ne govore srpski političari. Ne govore ni popovi. Znakoviti apsurdi njihovog islamističkog pozivanja na “odbranu domovine” je u sljedećim činjenicama: 1. Za proteklih 25 godina nisu pokazali nikakvo interesovanje za povratnike u manjem entitetu, a sam lider SDA nije ni pet puta boravio u Republici srpskoj; 2. Svi znaju da ni Radovan Karadžić nije 1992. godine mogao otcijepiti Rs, pa to ne može ni Dodik, izuzev, ako Bošnjaci na to pristanu!!!; 3. Iz trećinske, bošnjačke, muslimanske, SDA-ovske pozicije, nema se pravo na odbranu zajedničke domovine, jer bi to značilo da vjersko-stranačka vojska SDA-IZ oslobađa BiH od Srba; 4. Bošnjaci su jedini demilitarizovani narod u Evropi, koji naspram naoružanih i mnogobrojnijih Srba nema nikavu šansu; 5. Bošnjacima je uvezeno nekoliko desetina hiljada ilegalnih migranata, u sadejstvu srpsko-bošnjačkih struktura (srpski graničari uvozili, a Islamska zajednica dočekivala i hranila kao “braću u vjeri”), koji bi Bakirovoj vojsci dali imidž kakav su Armiji RBiH dali mudžahedini, a što bi u startu okrenulo Evropu protiv Bošnjaka.
…Kad se sve sabere, ne može biti a da Bakir Izetbegović ovo ne zna, a što znači da zna da je ograničen sukob uvjet za otpočinjanje pregovora o podjeli BiH, gdje bi se izbezumljenim Bošnjacima rastumačilo da je uspostava mira uslovljena otcjepljenjem Republike srpske – a ne bi ni Bakiru (Erdoganu) bilo mrsko da dobije svoju privatnu državu, sa privatnim pravosuđem, privatnom Islamskom zajednicom i privatnom vojskom.
Onoliko koliko Milorad Dodik podriva ustavno-pravni poredak, toliko i Bakir Izetbegović, koji nema ni legaliteta ni legitimiteta da poziva na “odbranu domovine”, širi paniku i djeluje izvan legalističkog sistema za odbranu ustavno-pravnog i sigurnosnog poretka BiH. Pitanje je jedino šta u ovom slučaju (ne) rade organi koji su zaduženi da štite zakonski poredak?!!
…Ovi organi progone Fatmira Alispahića koji je provalio rusko-turski / srpsko-bošnjački pakt za podjelu BiH!

A da Bakir Izetbegović ozbiljno projektuje “odbranu domovine”, do Kozije ćuprije, dokaz je i sljedeći citat iz medija:

Izetbegović je govorio i o mogućnostima odbrane Bosne i Hercegovine: “Dakle, legitimitet neke vojske koja broji 8.000 vojnika, i koja nema nikakvu posebnu opremu, ima stotinjak tenkova, protuzračnu odbranu, imamo nešto što jednoj vojsci od 8.000 pripada. Sve to bi se jako brzo dopunjavalo. Imamo jaku dobru namjensku proizvodnju, kakvu nikada nismo imali. Proizveli smo vlastitu pušku, kojom možemo jako brzo naoružati 100 ili 200 hiljada vojnika, dakle dronovi su u razvoju, radimo stvari koje nas sigurno mogu učiniti vrlo opasnim u odbrani zemlje. Ne bi taj sukob, ne dao Bog, ne volim o njemu ni pričati, nastao naglo. Tada bi se morala uvesti vojna obuka, dignuti rezervni sastav, dopuniti i braniti jednostavno svoju zemlju, kao što se mačka brani kada je satjerate u ugao. I odbranili bismo je.”