KOMENTAR

U susret godišnjici ubistva Jasmina Berovića: Imamo li snage da PAMTIMO I OPOMINJEMO?

Jasmin Berović ubijen je 17. novembra 2020. od strane migrantskih bandita! Jesu li to oni koje nam je Islamska zajednica predstavljala kao “braću u vjeri”, lažne “muhadžire” koji “bježe od rata” iz zemalja u kojima rata nema (Pakistan, Maroko, Alžir, Egipat, itd.)? Jesu li to oni koje su nam potplaćeni kurva-novinari predstavljali kao “humanitarnu obavezu”, namjesto da fokus stave na sigurnosnu prijetnju, a čime su direktno pomagali mafijaškoj mreži trgovaca ljudima? Upravo na planu sakrivanja ubica Jasmina Berovića pokazalo se savršenstvo u povezanosti korumpiranih sigurnosih i pravosudnih organa, odnosno korumpiranih medija, koji su se u prvi združeno stavili su službu zaštite ubica, a protiv sigurnosti građana. Nikad niko nije istražio tu zavjeru u namjeri da se sakriju ubice!

Jasmin Berović je ubijen jer je branio brata i njegovu imovinu. Krvavi napad se dogodio oko 22.25 sati ispred ugostiteljskog objekta “Caffe Bar Nelly” u ulici Barska u naselju Otes.
“Braća u vjeri” su pravila probleme u kafiću, čiji je vlasnik brat Berovića, koji nije želio da ih usluži zbog policijskog sata. U sukobu s trojicom migranata nastradao je Jasmin Berović, koji je podlegao povredama nanesenim nožem. Teške povrede zadobili su Husein Džilić i Tarik Džamalija.
Oko ubistva Jasmina Berovića nisu se oglasili ni SDA, ni Islamska zajednica, a jesu se oglašavali da nas ubijede da su ilegalni migranti naša “vjerska obaveza”. Uz podršku korumpiranih državnih instanci, a nadasve kurvi-novinara, sigurnost građana je ostala u drugom planu, u odnosu na prioritet da svako ima svoju pinku od trgovine ljudima.

Zato i ne očekujemo da će društvo imati invencije da se u povodu godišnjice ubistva Jasmina Berovića podigne neko spomen obilježje. Mogu li to uraditi građani, u ime svoga dostojanstva? Sjetiti se Jasmina Berovića! Sasvim je dovoljno vremena da se pripremi sjećanje na žrtvu koju smo podnijeli zbog države koja ne štiti svoje građane, ali štiti trgovce ljudima i kurva-novinare koji za pare prodaju i čast i profesiju.