AKTUELNO

BIHAĆ: NA PODRUČJU LIPE NASTAVLJENI RADOVI NA IZGRADNJI ŠATORSKOG NASELJA ZA MIGRANTE

Ovisno o vremenskim uslovima, izgradnja ovog naselja trebala bi biti gotova krajem sedmice, odnosno trebali bi biti postavljeni šatori koji bi bili opremljeni grijanjem…
Ovisno o vremenskim uslovima, izgradnja ovog naselja trebala bi biti gotova krajem sedmice, odnosno trebali bi biti postavljeni šatori koji bi bili opremljeni grijanjem. Ukoliko se to i ne desi, kako nam je rekao Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, migranti koji nemaju smještaj u Biri i koji se nalaze na bihaćkim ulicama, svakako će biti izmješteni na Lipu.

Podsjećamo, nakon što su uz pomoć Federalne vlade i Federalne uprave civilne zaštite postavljeno 13 šatora, zbog snježnih padavina, privremeno se stalo sa montiranjem šatorskog naselja na Lipi, gdje bi trebali biti smješteni svi migranti sa područja Bihaća. Slike pokazuju, nastavilo se sa pripremanjem zemljišta koje je u vlasništvu Grada Bihaća. Ipak, glavno je pitanje kada će migranti, od kojih mnogi ne znaju za krizu sa koronavirusom, te ne nose obaveznu zaštitu, biti izmješteni sa bihaćkih ulica i nenaseljenih, ruiniranih objekata.

Autor: RTV USK