AKTUELNO

ZAŠTO GRENELL DOLAZI U SARAJEVO? Donosi sa sobom hiljade lažnih pasoša migranata koji borave u BiH?!

Zbog ovog problema Fahrudin Radončić je došao u sukob sa Šefikom Džaferovićem i Biserom Turković, što je naveo kao jedan od razloga svoje ostavke
Dosadašnji američki ambasador u Njemačkoj i specijalni izaslanik za Srbiju i Kosovo Richard Grenell ovih dana bi mogao posjetiti Sarajevo i to u svojstvu vršioca dužnosti šefa američkih obavještajnih službi, saznaje The Bosnia Times. On bi, navodno, sa sobom trebao donijeti oko 4 hiljade kopija lažnih pakistanskih pasoša namijenjenih migrantima koji prolaze kroz Bosnu i Hercegovinu.

Nije bio rijedak slučaj da šefovi američkih obavještajnih službi iznenada slijeću na aerodrom u Sarajevu, kojima domaćini budu direktori OSA-a. Zapravo, tačnije je reći da je to bilo pravilo i da je svaki šef CIA boravio u Sarajevu i da je svaki od šefova OSA-e imao čast biti im domaćinom. I po pravilu razlog posjeti su bile razmjena informacija o osobama afro-azijskog porijekla povezanih sa islamskim radikalizmom koje su boravile ili namjeravale boraviti u Bosni i Hercegovini.

Ovaj put je to slučaj sa migrantima pakistanskog porijekla koji, navodno, imaju lažne pasoše na šta je ukazivao Fahrudin Radončić, kao ministar sigurnosti. Zbog ovog problema Radončić je došao u sukob sa Šefikom Džaferovićem i Biserom Turković, što je naveo kao jedan od razloga svoje ostavke.
Radončić je tvrdio da postoji oko 3 hiljade pakistanskih migranata sa lažnim pasošem. Ukoliko bi se ova informacija pokazala tačnom i Grenell posjetio Sarajevo to bi dalo dodatne činjenice za razumijevanje stvarnih razloga Radončićevog distanciranja od SDA.

Izvor: Bosnia Times