NETWORK

Za mjesec dana u Srbiji pronađen 6.601 migrant

Od početka akcije suzbijanja iregularnih migracija, koja je pokrenuta 27. oktobra, policija je pronašla 6.601. iregularnog migranta, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Policija je u okviru te akcije uhapsila Subotičane Z. B. (30) i M. К. (34) koji su, kako se sumnja, organizovali prostituciju, tako što su vrbovali lokalne devojke i koristeći njihovu tešku materijalnu situaciju primoravali ih na seksualne odnose sa migrantima.

Njih dvojica su u jednomesečnom pritvoru i zbog sumnje da su u proteklih šest meseci za novac iznajmljivali smeštaj migrantima.

U okviru akcije, detaljnom pretragom pronađena je i veća količina oružja: 31. automatska puška, 12 pištolja i 3.227 komada municije različitog kalibra.

Policija je kontrolisala 156.803 vozila, a u toj akciji zadržano je 277 osoba zbog različitih krivičnih dela.

Podneto je 40 krivičnih prijava za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 29 krivičnih prijava u vezi sa oružjem, 13 krivičnih prijava za krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i devet krivičnih prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Podneto je 649 prekršajnih prijava iz Zakona o strancima i 247 prijava za prekršaje iz Zakona o graničnoj kontroli.

Izvor: Beta.rs