AKTUELNO

U planu izgradnja migrantskih centara u Kantonu 10

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić izjavila je da ima nezvanične informacije da se na području Kantona 10 planira otvaranje migrantskih centara.

Runić je navela da je priča o migrantskim kampovima “mirovala” dvije godine, ali da je posljednjih dana aktuelna, te da ima nezvanične informacije da se otvaranje ovih centara planira u saradnji sa Vladom Kantona 10.

“Krizni štab opštine Drvar je 2019. godine jednoglasno donio odluku da ne želi da Drvar bude mjesto gdje će se smještati migranti, ali ni da bude tranzitna ruta”, podsjetila je Runić.

Ona je dodala da je 2019. godine ovu odluku podržao i Krizni štab Vlade Kantona 10.

Runić, koja je i funkcionerka SNSD-a, kaže da se, prema saznanjima iz Policijske uprave Drvar, na području opštine svakodnevno susreću migranti koji su u tranzitu.

Ona ističe da nosioci politike SNSD-a u Drvaru ne želi da ova opština bude ni migrantski kamp, ali ni tranzitna ruta za migrante, jer bi tada došlo do potpunog ugrožavanja bezbjednosti lokalnog stanovništva.

Klub odbornika SNSD-a predao je zahtjev da u dnevni red sjednice Opštinskog vijeća Drvar bude uvršteno razmatranje aktuelne migrantske krize u BiH sa posebnim osvrtom na području Kantona 10 i Drvara sa prijedlogom zaključaka kojim će biti zabranjeno postavljanje privremenih i stalnih migrantskih kampova na području ove opštine.
Izvor: BHRT