AKTUELNO

U Orašju pronađeni migranti osumnjičeni da su seksualnom eksploatacijom zaradili više od 150.000 eura

U Orašju je danas pronađeno nekoliko migranata koji su osumnjičeni za međunarodnu trgovinu ljudima i seksualnu eksploataciju za koju se pretpostavlja da je njom zarađeno više od 150.000 eura, saopćili su iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Istaknuto je da je riječ o nastavku sprečavanja međunarodne trgovine ljudima i seksualne eksploatacije, a koju s Graničnom policijom provodi i Služba za poslove sa strancima.

Kako je navedeno, tokom pretresa na području Orašja je pronađeno nekoliko migranata i maloljetnih osoba, među kojima su i osumnjičeni za krivično djelo međunarodne trgovine ljudima (seksualna eksploatacija).

Prilikom pretresa pronađen je veći broj mobitela, hladnog oružja, novac te ostali predmeti za koje su u Graničnoj policiji naglasili da potječu od izvršenja krivičnog djela te dokazi da je navedena organizovana grupa na seksualnoj eksploataciji maloljetnih muških osoba dosad zaradila više od 150.000 eura.

Maloljetne osobe, zatečene prilikom pretresa, privremeno su smještene u kampu Ušivak kod Hadžića do smještanja u sigurnu kuću. Rad na predmetu se nastavlja pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćili su iz Granične policije Bosne i Hercegovine.
Izvor: Pressmedia.ba