AKTUELNO

U Banjaluci nema “ehlen ve sehlen”: Policija pljačka migrante

Afganistanci koji su bili žrtve oružane pljačke u Banjoj Luci izjavili su tokom istrage da su svi razbojnici bili u policijskim uniformama, saznaje Srpskainfo.
Prema navodima migranata dvojica policajaca koji su ih izveli iz lokala nisu bili maskirani, dok su oni koji su ih sačekali u mraku sa automatskim puškama imali fantomke preko glave, a bili su u policijskoj uniformi.

Iskaz dali u prisustvu prevodioca

Žrtve razbojništva za koje se vezuju policijski službenici u Banjoj Luci svoj iskaz su dali u prisustvu prevodioca. Zanimljivo je da se radilo o prevodiocu turskog jezika.

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je pritvor policijskim službenicima Bojanu Stankoviću (24) i Milošu Bajiću (23) zbog sumnje da su 7. novembra u večernjim satima izvršili razbojništvo nad četvoricom migranata iz Afganistana i ukrali im 700 eura.

U razbojništvu su kako je to navedeno iz banjalučkog tužilaštva, učestvovale još dvije osobe, čiji identitet za sada nije utvrđen.

Upravo je ovaj detalj o nepoznatim počiniocima bio presuda da osumnjičeni policajci završe iza rešetaka.

Pokrenut disciplinski postupak

Podsjetimo, još uvijek nije rasvijetljeno razbojništvo nad migrantom iz Irana koji je prije dvije godine prijavio da su ga u Banjoj Luci također opljačkali policajci i ukrali mu sve što je imao.

Prema Krivičnom zakoniku RS za razbojništvo koje je stavljeno na teret policajcima iz Banje Luke, zaprijećena je maksimalna kazna do 15 godina zatvora.

Policijska uprava Banja Luka tek jučer se oglasila o cijelom slučaju navodeći uz inicijale, da je protiv osumnjičenih pokrenut disciplinski postupak i da će biti udaljeni sa posla.

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/786093/razbojnistvo-u-banjoj-luci-opljackani-migranti-tvrde-da-su-svi-pljackasi-bili-u-policijskim-uniformama

Foto: Ilustracija