AKTUELNO

Trinaest mjeseci od ubistva Jasmina Berovića: Treći migrant još nije uhapšen

Ni nakon trinaest mjeseci od zločina na Otesu kojom prilikom je u napadu trojice migranata nožem ubijen Jasmin Berović, treći osumnjičeni Marokanac Hanani Benazi, još uvijek nije uhapšen.

Iako je za Benazijem raspisana i međunarodna potjernica, roditelji ubijenog mladića su ogorčeni jer smatraju da za trećim osumnjičenim više niko ne traga.
Nas niko ništa ne obavještava, a jedina želja nam je da se sve ubice privedu pravdi i da budu osuđeni na višegodišnju robiju. U toku je suđenje dvojici migranata, moj sin Nermin je pozvan da svjedoči 10. januara. Pravda je spora, ali nadamo se da ćemo je dočekati – kazao je za „Avaz“ Nazim Berović , otac ubijenog Jasmina.

U kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je suđenje Marokancima Saidu Bahriđu koji je prošle godine iz Kosova izručen u BiH te Salahu Edinu Dešanu kojeg je izručila Srbija.
Prema navodima iz optuženice, Said Bahridža tereti se da je, zajedno s već optuženim Salahom Edinom Dešanom i Hananijem Benazijem, 17. novembra 2020. nožem zadao više udaraca Jasminu Beroviću u grudni koš s lijeve strane usljed kojih je i preminuo. Terete se i za pokušaj ubistva Huseina Džilića i Tarika Džamalije kojima su također nanijeli povrede nožem.