VIDEO

SRPSKA POLICIJA LOVI MIGRANTE I VODI U KARANTENE

Pravila o ‘samoizolaciji’ drže se svi razumni ljudi. Zato da zaštite druge od sebe, ako su slučajno zaraženi, sebe od drugih, kako se ne bi zarazili kojim slučajem, ali i zbog kaznenih odredbi za njeno kršenje koje se razlikuju od države do države.

No migranti koji su u posljednjih pet godina preplavili europske gradove, u pravilu se ne drže nikakvih pravila – od onih koja uređuju prelaske državnih granica, nošenja ispravnih osobnih dokumenata, a mnogi krše i brojne druge zakone. Stoga je pravilo o ‘samoizolaciji’ zbog pandemije koronavirusa tek jedno od mnogih koje zanemaruju. No dok iz Njemačke stižu vijesti da su u nekim centrima za tražitelje azila izbile pobune, da su štićenici prijetili i paležom objekata, u susjednoj su Srbiji ipak još uvijek nešto manje agresivni iako se ni tamo neki ne ćele pridržavati mjera koje su propisane i za civilno stanovništvo.

Tako se na video isječku koji je postao viralan šireći se twitterom može vidjeti policijska akcija prilikom koje su srpski policajci uspjeli vezati i u karantenu odvesti dvoje nediscipliniranih migranata.