NETWORK

Širom Evrope migranti zaraženi Koronom, a Srbija tvrdi da nema ni jedan jedini slučaj!

Mađarska je saopštila da su migranti glavni krivci za širenje Korone, Grčka je priznala da se korona raširila po kampovima u Nemačkoj migranti prave nerede jer među njima ima Korone i ne žele da ostanu u azilantskim centrima, dok u Srbiji prema navodima režima ni jedan migrant nije zaražen.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da su priče da će 400.000 migranata naseliti jug Srbije navodno dezinformacije i naglasio da svi migranti koji trenutno borave u Srbiji moraju da poštuju našu zemlju i naše zakone.
Vulin je za TV Hepi rekao da nijedan migrant nije zaražen virusom Kovid-19, da se više od 8.000 migranata na teritoriji Srbije nalazi u 18 prihvatnih centara i da imaju sve što im je potrebno, ali da nema izlaska.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je kazao da će svi migranti biti u kampovima i da niko ne treba da ih se plaši, kao i da je Vojska tu kako bi svi bili mirni i bezbedni.

Govoreći o incidentu koji se nedavno dogodio u kampu u Krnjači, Vulin je objasnio da je jedna sirijska porodica pokušala da pobegne, ali da je u tome zaustavljena.
“Tada se okupilo stotinak migranata koji su hteli da ih podrže u tome i naša vojska je u skladu s Pravilom službe i zakonima ispalila tri metka u vazduh. Nagradiću dva pripadnika Vojske Srbije koji su izdali i izvršili naređenje, jer su poštovali zakone i Pravilo službe, nikoga nisu povredili, a zaštitili su sebe i svoje pripadnike”, rekao je Vulin.

Grka priznala da ima Koronu u kampovima

Grčka je stavila u karantin prihvatni centar za migrante Ritsona, a nakon što je ustanovljeno da je 20 tražilaca azila obolelo od novog korona virusa, saopštilo je danas grčko ministarstvo za migracije.
Centar će biti u karantinu dve nedelje, nakon što su testirane 63 osobe iz Centra, pošto je ustanovljen virus kod 19-godišnje žene koja se porodila u atinskoj bolnici, prenosi ANA.

To je prvi prijavljeni slučaj među hiljadama tražilaca azila u Grčkoj, a kako je Ministarstvo navelo, niko od zaraženih nije imao simptome.

Ritsona se nalazi 75 kilometara severoistočno od Atine i u njemu živi oko 2.500 migranata. Svi zaposleni u Centru bili su negativni nakon testiranja.
Veliki mediji decenijama unazad hrane migrante mržnjom perma Evropljanima, teorije zavera po kojima je Evropom široko rasprostranjen nacizam kao i da su osobe bele boje kože sklone diskriminaciji, sada imaju epiloge na terenu, a imigranti ne žele da se uključe u borbu protiv smrtonosnog virusa Covid-19, jer veruju da je on izmišljen od strane Belaca da bi njime ugrozili migrante. Na udaru su Nemačka, Francuska i Švedska.

Grupe azilanata u kampu Marshta severno od Stokhilma organizovale su pobunu, kada je otkriveno da je jeda lažni azilant kome je odbijena aplikacije celo vreme bio zaražen Koronom.

Nakon što su migranti saznali za bolest njih 10-ak su počeli nerede, a pridružili su im se i drugi imigranti prenose švedske novine Aftonbladet.

Centar vodi migrantska agencija Migrationsverket. U toku nerede migranti su napali i dvoje radnika zaposlenih u centru, a ubrzo je na mesto nereda došla i policija.

Linn Nilsson iz agencije Migrationsverket kaže da su se migranti uzbunili kada je do njih došla poruka da je u kampu bila osoba zaražena sa virusom Covid-19.

Neredi i u Francuskoj

Pariska policija je u naporima da nametne karantin u takozvanim zabranjenim zonama, delovima glavnog grada gde žive migranti i vlada bezvlašće

U predgrađu San Deni, koje mahom naseljava migrantska zajednica, lokalci su mahom ignorisali karantin, raširene su i teorije zavere da su virus smislili belci da bi nametli novi vid represije nad navodno ugroženim manjinama preno Le Temps.

„Ne razumem ništa“ rekao je jedan policajac za Le Temps. „Neki od njih govore da je virus bajka koji su uzmislili belci, da bi prisilili migrante da ne budu na ulicama“.

Na ulicama San Denije, se nalazi oko 110.000 ljudi, iako su prodavnice zatvorene veliki broj migranata se šeta ulicama svedoči reproter Le Tempa koji je vide grupu tinejdžera afričkog porekla koja se ukipla ispred tržnog centra. Neki od njih razgovaraju kako bi mogli da falsifikuju dokumenta kako bi odbili dozvole da se kreću ulicama, jer je Vlada odobrila kretanje u hitnim slučajevima.

Nemačka

Migranti u mestu Suhl, pokrajina Thuringia započeli su nerede u azilantskom centru, bacajući flaše na policiju u zaštitnoj opremi, kao odgovor na zatvaranje u karantin zbog izbijanja Korona virusa.

Problem dolazi u trenutku kada je Evropu zadesila najveća kriza od Drugog svetskog rata, a policijske snage su opterećene održavanjem reda na ulicama svojih gradova.

Ilegalni migranti koji su testirani kao pozitivni na Korona virus, došli su u Nemačku iz Švedske. Kada su naređeni karantin i zabrana da napuste objekat, rizična grupa azilanata napravila je haos.

Namera im je bila da spreče druge grupe azilanata da uđu u kuhinju, jer je jedna grupa želela da započne štrajk glađu, dok druga nije – prenosi MDR.

Policija je pozvana da uguši nerede i oko 200 policajaca u specijalnoj opremi je raspoređeno oko centra. Potparol policije Volfgang Nikola, rekao je da su se migranti okupili ispred kapije centra, sa pretnjom da će zapaliti centar, a nosili su zastave ISIS-a.

Policija je takođe otkrila da su migranti koristili decu kao ljudski štit.

Mađarska krivi migante za Koronu

Premijer Mađarske Viktor Orban, saopštio je nedavno da su migranti iz Irana glavni krivci za širenje Korone u toj zemlji, a EU je optužio da sabotira napore Mađarske da se izbori sa smrtonosnim virusom.

Izvor: Vestidana.rs/Tanjug