AKTUELNO

Radončić: Zbog migranata ugrožena bezbjednosna situacija u USK

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić, premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i komesar policije ovog kantona Mujo Koričić tokom sastanka o trenutnoj migrantskoj situaciji konstatovali su da je znatno ugrožena bezbjednosna situacija na području USK-a.
Na sastanku je rečeno da je od početka migrantske krize u USK evidentirano 296 krivičnih djela za koja su prijavljena 344 migranata, a koja uključuju i dva ubistva i osam pokušaja ubistava, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Ilegalni migranti su počinili i 270 prekršaja, od toga se najveći broj odnosio na tuče, fizičke napade i drsko ponašanje.

U ovom periodu migranti su učestvovali u 1.898 incidenata.

Radončić je razgovarao sa čelnim ljudima o rješavanju gorućih problema u ovom kantonu u vezi sa bezbjednošću i problemima smještaja ilegalnih ekonomskih migranata, kojih, prema podacima policije Unsko-sanskog kantona, u ovom kantonu trenutno ima oko 5.000.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara dao je punu podršku vlastima USK-a u nastojanju da očuvaju javni red i mir i obezbijede građanima normalne uslove za život i rad.

Predstavnici USK-a dali su punu podršku novom pristupu rješavanja migrantske krize koju zastupa ministar Radončić, a koja nudi trajna rješenja za ilegalne ekonomske migrante.

Izvor: SRNA